27/11 Στο Σιδηρόκαστρο σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Παραμονές του …"finish” της εκλογικής κούρσας για την ”γαλάζια” προεδρία, οΝομάρχης Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί από την περιοχήτης Σιντικής το πρόγραμμα της προεκλογικής του περιοδείας στο Ν.Σερρών,θα μεταβεί στην Πρώτη και τη Ν.Ζίχνη, όπου θα έχει συναντήσεις μεστελέχη και φίλους του κόμματος, για να καταλήξει στην πόλη των Σερρών,όπου πέρα από τις εθιμοτυπικές συναντήσεις, θα πραγματοποιήσει καιβόλτα στο κέντρο και την αγορά της πόλης. Αναλυτικά το πρόγραμμα τηςεπίσκεψής του έχει ως εξής:* 11.30 ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ – Τ.Ο. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ / συνάντηση με στελέχη και φίλους
* 17.00 ΠΡΩΤΗ – Τ.Ο. ΠΡΩΤΗΣ / συνάντηση με στελέχη και φίλους
* 18.00 ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ – Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ / συνάντηση με στελέχη και φίλους
* 19.00 ΣΕΡΡΕΣ – ΝΟΔΕ ΣΕΡΡΩΝ / συνάντηση με στελέχη και φίλους
* 19.30 ΣΕΡΡΕΣ / βόλτα στο κέντρο και στην αγορά της πόλης

Χωρίς exit poll η εκλογή προέδρου στη ΝΔ


Δε θα πραγματοποιήσουν exit poll την Κυριακή για την εκλογή νέουπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.Το ίδιο είχανκάνει και στην εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ του 2007, το ίδιο αποφάσισαννα πράξουν και σ’ αυτή την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση.
«Όπως τότε, έτσι και τώρα πιστεύουμε ότι το εγχείρημα της καταγραφήςτης ψήφου με την μέθοδο exit poll ή/και οποιαδήποτε άλλη μέθοδο είναιμεθοδολογικά / επιστημονικά παρακινδυνευμένο», αναφέρει ο ΣύλλογοςΕταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς, εξηγώντας τους λόγους:
* Δεν έχει γίνει γνωστό εγκαίρως το ακριβές πλαίσιο των εκλογικώνκέντρων ώστε να είναι δυνατή η χαρτογράφηση τους και η επιλογήδείγματος εκλογικών κέντρων διεξαγωγής της έρευνας ώστε ναδιασφαλίζεται η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση του εκλογικού σώματος πουθα προκύψει εκείνη την ημέρα της εκλογής.
* Δεν είναι καθορισμένο το μέγεθος και η γεωγραφική κατανομή τουεκλογικού σώματος και δεν υπάρχει στη διάθεση των εταιρειών αρχείοψηφοφόρων.
«Κατόπιν όλων αυτών για την αξιόπιστη και αντικειμενική ενημέρωση τηςκοινής γνώμης οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μέλη του ΣΕΔΕΑ, δεσμεύονται ναμην αναλάβουν οποιασδήποτε μορφής ερευνητικό εγχείρημα που αφορά στηνψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 29Νοεμβρίου 2009», καταλήγει.
Τέλος, σημειώνουν ότι καλό θα ήταν να μην δημοσιοποιηθούν δημοσκοπικάευρήματα κατά την ημέρα της εκλογής και την παραμονή (28-29 Νοεμβρίου).

πηγή: www.el-vima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *