27/2 Σε απόγνωση οδηγός ΤΑΧΙ απο το Σιδηρόκαστρο

Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζει η οικογένεια του 60χρονου Λ.Παπό το Σιδηρόκαστρο, αφού το μοναδικό μέσο βιοπορισμού που διαθέτει,ένα δημοσίας χρήσης αγοραίο TAXI, έχει κατασχεθεί εδώ και ένα μήνα, απότις αρχές.

ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ
O60χρονος, μαζί με τον 30χρονο γιό του, κατηγορούνται ως … μεταφορείςναρκωτικών ουσιών, αν και οι ίδιοι υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμίααπολύτως σχέση με όσα τους προσάπτουν.


Όλα ξεκίνησαν στις 15/1 όταν ο 60χρονος, κλήθηκε στο τηλέφωνο από κρατούμενο του Α.Τ Νιγρίτας, να μεταβεί στο Ακριτοχώρι  για να παραλάβει από το σπίτι του έναν σάκο με ρούχα και να του τα παραδώσει στη Νιγρίτα.
«Ήμουνστην πιάτσα τον TAXI  στην κεντρική πλατεία του Σιδηροκάστρου. Χτύπησετο τηλέφωνο, το σήκωσε ένας συνάδελφος και επειδή δεν μπορούσε να πάειο ίδιος, προσφέρθηκα να κάνω εγώ την κούρσα. Από εκείνη τη στιγμήξεκίνησε ο Γολγοθάς μου» λέει στο infoserres.gr o ίδιος.
Ο60χρονος αυτοκινητιστής, πήγε στο Ακριτοχώρι  πήρε τον σάκο από τοσπίτι  του κρατούμενου, αλλά δεν τον μετέφερε ο ίδιος στη Νιγρίτα.Επέστρεψε στο Σιδηρόκαστρο, όπου έδωσε το ΤΑΧΙ στο γιό του, για νασυνεχίσει το δρομολόγιο. Η εξέλιξη είναι γνωστή και έχει απασχολήσει τατοπικά ΜΜΕ.
Ο 30χρονος γιός του, φτάνει στο Α.Τ Νιγρίτας παραδίδειτον σάκο στον κρατούμενο, αλλά μετά από έλεγχο που πραγματοποιούν οιαστυνομικοί, βρίσκουν μέσα στις σελίδες μιας ατζέντας 0.8 γραμμάρια ηρωίνη. Μάταια ο νεαρός προσπάθησε να εξηγήσει τι συνέβη.
Τελικά,μαζί με τον πατέρα του, βρέθηκαν κατηγορούμενοι για απόπειρα εισαγωγήςναρκωτικών ουσιών σε κρατητήριο και για παραλαβή δέματος εν γνώσει ότιαυτό περιείχε ναρκωτικές ουσίες. 0 30χρονος μάλιστα, κατηγορήθηκε καιως … χρήστης ναρκωτικών ουσιών. «Είναι δυνατόν να ήξερα πως μέσα στο σάκο υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες και να έστελνα το ίδιο το παιδί μου να τα παραδώσει» διερωτήθηκε ο 60χρονος.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Περιστατικάυπάρχουν πολλά σε όλη τη χώρα, με παρόμοιες περιπτώσεις αυτοκινητιστώνΤΑΧΙ που ενεπλάκησαν άθελά τους, σε υποθέσεις μεταφοράς ναρκωτικώνουσιών και βρέθηκαν κατηγορούμενοι για αυτό.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ι.Ζ από την Ανθή, που μετά από ταλαιπωρία τεσσάρων ετών δικαιώθηκε, αφού πρώτα έμεινε πέρασε δέκα μήνες μέσα στην φυλακή.
Σε έλεγχο της αστυνομίας τον Μάρτιο του 2004 οι άνδρες της ΟΠΚΕ ανακάλυψαν δύο σάκους στο πορτμπαγκάζ του TAXI, που ανήκαν στον επιβάτη και περιείχαν αποξηραμένο χασίς.
Τον Ιούνιο του 2008, ο 24χρονος τότε οδηγός αθωώθηκε με απόφαση του πενταμελούς εφετείου Λάρισας.
«ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ»
Μετάτο περιστατικό, πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Σερρών, οοποίος όρισε τακτική δικάσιμο, άφησε ελεύθερο τον 60χρονο, ενώ στον γιότου απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα, υποχρεώνοντάς τον να εμφανίζεταιστο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, κάθε 15 μέρες.
Στις 22/1 ο ιδιοκτήτης του TAXI, αδελφός του 60χρονου, από την Κάτω Αμπέλα, κατέθεσε αίτημα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών, να οριστεί «μεσεγγυούχος –  φύλακας»του οχήματος, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ουσιαστικά να τουεπιστραφεί το TAXI, για να μπορέσει να εργαστεί και να ζήσει τηνοικογένειά του.
Τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών, συνεδρίασε στις 3/2στις Σέρρες και παρ΄ όλο που η εισήγηση του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικώνήταν υπέρ της επιστροφής του οχήματος στο νόμιμο ιδιοκτήτη του, τα μέληαποφάσισαν ακριβώς το αντίθετο.
Να μην επιστραφεί το TAXI, αλλά ναπαραμείνει το όχημα φυλασσόμενο στους χώρους του τελωνείου Σερρών στηνπεριοχή της Ομόνοιας, μέχρις ότου να γίνει η δίκη. «Εδώκαι έναν μήνα είμαστε ξεκρέμαστοι. Δεν νοιάζεται κανένας για το πώς θαζήσουμε. Η απόφαση αυτή, μας έχει τσακίσει. Είμαι απογοητευμένος, δενξέρω τι να κάνω» λέει στο infoserres.grο 60χρονος, που ζητάει από τις αρχές να δουν ανθρώπινα την υπόθεσή τουκαι επανεξετάσουν το αίτημά του, για επιστροφή του οχήματος.

πηγή: www.infoserres.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *