27/3 Δελτίο Τύπου για τον αεροδιάδρομο Χορτερού

Σε συνέχεια παραστάσεων και ενεργειών αρμοδίως των βουλευτών κ.κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη και Κωνσταντίνου Τσιπλάκη, με βάση και επεξεργασμένη θέση – αίτημα του Δήμου Σιδηροκάστρου, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και νεώτερη συνάντησή τους ( στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ) με τον Υφυπουργό κ. Λαμπρόπουλο Ιωάννη για το ζήτημα της παραχώρησης του αεροδιαδρόμου Χορτερού Σερρών.


Παρά τις επιφυλάξεις που από καιρού υπάρχουν για το ζήτημα – λόγω του πολυσύνθετου χαρακτήρα του – ο κ. Υφυπουργός προχωρεί άμεσα σε σχετική σύσκεψη αρμοδίων φορέων του ΓΕΣ και εκπροσώπων του Δήμου Σιδηροκάστρου, ώστε να ανευρεθεί τρόπος παραχώρησης του αεροδιαδρόμου, χωρίς να παραβλάπτεται η επιχειρησιακή σχεδίαση του ΓΕΣ. Εφόσον η εξέλιξη, όπως επιδιώκεται, είναι θετική διανοίγονται σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη της περιοχής και του Νομού μας. Ειδικότερα η παραχώρηση επ’ αόριστον στο Δήμο της χρήσης του αεροδιαδρόμου Χορτερού Σερρών μπορεί να διαμορφώσει δυνατότητα ένταξης συγκεκριμένων σχετικών έργων σε αναπτυξιακά προγράμματα.

 Η αξιοποίηση του αεροδιαδρόμου αυτού από το Δήμο, με την ένταξή του σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  ή τη συνεργασία με άλλους φορείς, θα βελτιώσει και την επιχειρησιακή του κατάσταση προς όφελος και των Ε.Δ., προτιθέμενου  μάλιστα του Δήμου να επεκτείνει τον αεροδιάδρομο από τα 650 μέτρα, που είναι σήμερα στα 1000 και να δημιουργήσει τις υποδομές, που θα τον καταστήσουν και εμπορικά εκμεταλλεύσιμο, ώστε να ανταποκρίνεται και στις μελλοντικές εξελίξεις των αερομεταφορών…… Το νέο περιβάλλον των αεροπορικών μεταφορών, το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έγκυρων αναλυτών, αναμένεται να  στηριχθεί κατά τα προσεχή χρόνια, στις ιδιωτικές και λιγότερο στις εμπορικές πτήσεις, εκτιμάται ότι θα τριπλασιάσει κατά την προσεχή δεκαετία και την εναέρια κυκλοφορία. Αυτό επιβάλλει συνεπώς σε μας την ευθύνη, για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την ανάπτυξη έγκαιρα υποδομών στον τομέα των αερομεταφορών, που θα προλαβαίνουν  τις εξελίξεις και θα προσφέρουν στη χώρα και στην περιοχή μας το συγκριτικό πλεονέκτημα, που επιβάλλουν οι περιστάσεις έναντι των γειτόνων μας, οι οποίοι σήμερα υστερούν σημαντικά. Όπως είναι γνωστό, οι γείτονές μας και μελλοντικοί εταίροι μας στην Ε.Ε. δεν διαθέτουν  ανάλογη υποδομή σε βάθος εκατό  και πλέον χιλιομέτρων από τα σύνορά μας. Η πρωτοβουλία αυτή συνεπώς, θα συμβάλλει καθοριστικά και στην εξυπηρέτηση των αερομεταφορών της γειτονικής μας χώρας με τα ανάλογα οφέλη, ενώ θα αποτρέψει παράλληλα, στο εγγύς μέλλον και τη μετατόπιση του κέντρου βάρους των εμπορικών μεταφορών της περιοχής  σε μία από τις γειτονικές πόλεις της Βουλγαρίας,  Πετριτσίου ή Σαντάνσκι που απέχουν περί τα 25 χλμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *