27/8 ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ … ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Επανέρχεται ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Ηράκλειας, Δημήτρης Έλσιανλης, στο αίτημα για μετονομασία της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου σε «Σιδηροκάστρου και Ηρακλείας».
«Είναι μια αδικία, που πρέπει να αποκατασταθεί»
δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ»,συμπληρώνοντας πως πρέπει να υπάρξει συντονισμός κατοίκων και φορέωντης Ηράκλειας, προκειμένου να επιτευχθεί το αίτημα, που θα συμβάλλειστην «ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής».

 

 

Το 2002, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Ηράκλεια μετά την εκλογή του, ο μητροπολίτης Μακάριος,είχε υποσχεθεί δημόσια τη μετονομασία της μητρόπολης. Μάλιστα αρχικάυπέγραφε και ως μητροπολίτης Σιδηροκάστρου και Ηρακλείας, εντελώςαυθαίρετα και καταχρηστικά, με αποτέλεσμα να παρέμβει το ΟικουμενικόΠατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, που ανήκει πνευματικά η περιοχή, και νατον επαναφέρει μόνο ως μητροπολίτη … Σιδηροκάστρου.

«Εμείςτο θέλουμε και επιδιώκουμε να το πετύχουμε αυτό. Εμείς δεν φαίνεται πωςανήκουμε κάπου. Θα το θέλαμε πάρα πολλή. Είναι κάτι που θα μας τιμήσει.Αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και αρκετά χρόνια κι όχι να είναι ακόμητο θέμα σε εκκρεμότητα και να το διαπραγματευόμαστε. Το θέλει ο κόσμοςτης Ηράκλειας και πρέπει να γίνει»τόνισαν στο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΒΗΜΑ» κάτοικοι της πόλης, που ζητούν από τον μητροπολίτη Μακάριο, νααναθεωρήσει τη στάση του, τώρα που ανακαινίζει και κτίριο ιδιοκτησίαςτης μητρόπολης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως μικρό … Επισκοπείο.

Μιλώντας στο infoserres.grο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, τόνισε πως ενέργειες για τημετονομασία της μητρόπολης έγιναν. Ωστόσο δεν ευδοκίμησαν, αφού δενυπήρχε η ανάλογη στήριξη των τοπικών φορέων, για την προώθηση τουαιτήματος προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, που είναι το μόνο που μπορεί να επιτρέψει τη μετονομασία.

Όσογια το αν η αλλαγή της ονομασίας συμβάλει κατά ένα βαθμό στην ανάπτυξητης περιοχής, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου απάντησε χαρακτηριστικά : «Την ανάπτυξη ενός τόπου δεν την φέρνει η ονομασία, αλλά οι άνθρωποι».
Πάντως στο διαδίκτυο και στην ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια gnosis.net η μητρόπολη Σιδηροκάστρου, αναφέρεται ως … Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και Ηρακλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sidirokastro.com (C) 2005-2024