27/9 Αιολικό Πάρκο στην Θερμοπηγή

Ξεκίνησε η κατασκευή του αιολικού πάρκου βόρεια της Θερμοπηγής. Το έργο είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία της εταιρίας Μυτιληναίος, δημιουργεί όμως προβλήματα στου δημότες της περιοχής…

Συγκεκριμένα την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει η εταιρία ΜΕΤΚΑ που είναι μέλος του ομίλου Μυτιληναίου. Η εταιρία που θα συσταθεί με το πέρας των εργασιών θα έχει την επωνυμία “Αιολική Σιδηροκάστρου” και θα αναλάβει την διαχείριση του πάρκου.

Η Αιολική Σιδηροκάστρου δεν έχει καμία σχέση με την εταιρία ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε που έχει συστήσει ο Δήμος Σιδηροκάστρου σε συνεργασία με άλλους φορείς και ιδιώτες. Η ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε έχει πολλές δυσκολίες και πολλά χρόνια τώρα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής.

Ο Δήμαρχος Σιδηροκάστρου κ. Σπάσης παραδέχτηκε οτι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι πιο ευέλικτη από την πρωτοβουλία του Δήμου.

Ωστόσο όπως δήλωσε ο κ. Σπάσης, ο Δήμος Σιδηροκάστρου θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της θυγατρικής του ομίλου Μυτιληναίου διότι προκειμένου η τελευταία να συνδέσει τις ανεμογεννήτριες στο δίκτυο της ΔΕΗ καταπατά περιουσίες των δημοτών τοποθετόντας στύλους μεταφοράς ρεύματος.

Επίσης ο κ. Σπάσης δήλωσε οτι ο Δήμος Σιδηροκάστρου δεν έχει κανένα όφελος απο την λειτουργία του πάρκου διότι η έκταση που έχει εγκατασταθεί δεν αποτελεί περιουσία του Δήμου αλλά του Δημοσίου. Έτσι ο Δήμος δεν θα μπορεί να εκμισθώνει τον χώρο στην ιδιωτική εταιρία ούτε θα έχει δικαίωμα σε ένα ποσοστό 2% των εσόδων απο την λειτουργία του πάρκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *