27/9 Ανοιχτή επιστολή του Μιχάλη Δοδακόπουλου στους δημότες του δ. Σιδηροκάστρου

Αιχμές με νόημα απο τον πρώην δήμαρχο Σιδηροκάστρου

Θα απέχει από την διαδικασία των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, ακόμη και ως ψηφοφόρος, ο πρώην δήμαρχος Σιδηροκάστρου,Μιχάλης Δοδακόπουλος, που με ανοιχτή επιστολή προς τους συνδημότες του, εξηγεί τη στάση του όλο το τελευταίο διάστημα, ενόψει της κάλπης

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του πρώην δημάρχου, με ημερομηνία 26/9, έχει ως εξής :


Αγαπητοί συνδημότες,
Έπειτα από μακρά περίοδο προβληματισμού και σιωπής, ένιωσα την ανάγκη και το χρέος να επικοινωνήσω μαζί σας.

Με την ευκαιρία αυτή επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους τους δημότες που με τίμησαν με την ψήφο και την αγάπη τους για μια μακρά περίοδο, αλλά και αυτούς, που για διάφορους λόγους κατά περιόδους επέλεξαν να στηρίξουν άλλους υποψηφίους, διότι με την κριτική και τον έλεγχο που ασκούσαν στις πράξεις μου, με βοηθούσαν να βελτιώνομαι και στο μέτρο των δυνάμεών μου, να γίνομαι πιο αποτελεσματικός και χρήσιμος για τον τόπο μου.

Αποδέχθηκα πάντοτε την κριτική και βεβαιώνω ότι πολλές φορές έκανα και την αυτοκριτική μου, για αυτό και επιθυμώ να ζητήσω την κατανόηση όσων πιθανώς, παρά την θέλησή μου, αδίκησα ή στενοχώρησα.

Από το Νοέμβριο του περασμένου χρόνου, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η Δημοτική Παράταξη που εκπροσωπεί σήμερα τη μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταβάλαμε επίπονες προσπάθειες ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ των δυνάμεων που επιθυμούν μια νέα, καλύτερη πορεία του Δήμου.

Επιχειρήσαμε να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση, και να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις και τα πρόσωπα εκείνα που το επιθυμούσαν.

Αλλά, κάποιοi δέσμιοι του παρελθόντος, επεδίωξαν και εξακολουθούν να αγωνίζονται για να οικειοποιηθούν τα κόμματα και τους όποιους «μηχανισμούς» διαθέτουν σε αυτά.

Γνωρίζετε ασφαλώς όλοι, σε ποιους αναφέρομαι.

Διαφώνησα με τη λογική των χρισμάτων και την υπόδειξη υποψηφίων εκ μέρους των κομμάτων και εκδήλωσα δημόσια τη θέση μου αυτή.

Αρνήθηκα να συμμετάσχω σε διαδικασία επιλογής, ή ψηφοφορίας για την υπόδειξη υποψηφίου Δημάρχου από οποιοδήποτε κόμμα.

Το δικαίωμα της επιλογής και υπόδειξης υποψηφίου Δημάρχου αποτελούσε και αποτελεί για μένα αναφαίρετο δημοκρατικό κεκτημένο του λαού του Δήμου και της Δημοτικής Παράταξης στην οποία συμμετέχω από το 1994 και η οποία με τίμησε με την υπόδειξη και εκλογή μου στο αξίωμα του Δημάρχου Σιδηροκάστρου.

Έχω την πεποίθηση, ότι η κοινωνία του Σιδηροκάστρου γνωρίζει και μπορεί να αναδείξει τη νέα Δημοτική αρχή χωρίς «χρίσματα» και «υποδείξεις».
Αγαπητοί μου φίλοι,

Προβληματίστηκα ιδιαίτερα, διότι δεν επιθυμούσα και δεν επιθυμώ να θεωρηθεί ότι παρεμβαίνω με οποιοδήποτε τρόπο στις δημοτικές εκλογές.

Όμως τα τελευταίο διάστημα ακούστηκαν πολλές ανεύθυνες φωνές και ανώνυμες φήμες σχετικά με τη στάση και τις αποφάσεις μου.

Πίστευα πάντοτε και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι θα πρέπει οι μετέχοντες με ενεργό τρόπο στα κοινά, να «μιλάνε» στο λαό τη γλώσσα της αλήθειας και με σεβασμό και υπευθυνότητα ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑτις απόψεις τους για τις πολιτικές εξελίξεις.

Αγνόησα πάντοτε αυτό που αποκαλείται «πολιτικό κόστος» και στάθηκα κάθε φορά απέναντί σας με σεβασμό και ειλικρίνεια.

ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΧΕΣ ΜΟΥ, ΔΗΛΩΝΩ ΔΗΜΟΣΙΑ και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την απόφαση μου ΝΑ ΑΠΟΣΧΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, όχι μόνο με τη συμμετοχή μου σε αυτές με την ιδιότητα του υποψηφίου Δημάρχου, αλλά ακόμη ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Είναι μια απόφαση πολιτική και συνειδητή και παρακαλώ να γίνει σεβαστή από όλους.

Γνωρίζω, ότι θα βρεθούν πολλοί οι οποίοι θα διαφωνήσουν και σας βεβαιώνω ότι θα σεβαστώ και αυτή την άποψη.

Γνωρίζω ακόμη, ότι θα κατηγορηθώ από ορισμένους, πως δήθεν δεν ακολουθώτην «κομματική γραμμή» και ότι «υπονομεύω» την ενότητα και την εκλογή συγκεκριμένου υποψηφίου.

Σε αυτούς τους λίγους, συνιστώ να θυμηθούν τη δική τους συμπεριφορά στις δημοτικές εκλογές και να μην ξεχνούν, ότι ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Επί πλέον, θα αποτελούσε για μένα «πολιτική αφέλεια» να λησμονήσω ότι ορισμένοι από τους πιθανούς επικριτές της απόφασής μου, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στήριξαν, ή συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο και ορισμένοι εκλέχτηκαν και είναι σύμβουλοί του συνδυασμού του σημερινού και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου.

Από όλους αυτούς, ζητώ να πάψουν επι τέλους να μου υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνω και τους βεβαιώνω ότι ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ.

Ακόμη, οι δήθεν κραυγές αγωνίας και οι παρωχημένοι και ψευδεπίγραφοι διαχωρισμοί σε «δεξιούς» και «δημοκράτες» που ακούγονται συχνά το τελευταίο διάστημα, αποτελούν ύβρη και προσβολή τόσο για όλους τους δημότες, όσο και για μένα προσωπικά που τιμήθηκα κατα επανάληψη με την ψήφο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.

Σας βεβαιώνω, πως αυτό το θεωρώ τίτλο τιμής και νοιώθω βαθιά εκτίμηση προς όλους τους συνδημότες μου.

Το τελευταίο διάστημα διαδίδεται ότι βοηθώ την επανεκλογή του σημερινού Δημάρχου.

Απαξιώ και να διαψεύσω ακόμη αυτές τις φήμες.

Σε ότι αφορά τα «έργα και ημέρες» τις σημερινής δημοτικής αρχής, οφείλω να παρατηρήσω ότι από την αρχή που ανέλαβε τις ευθύνες της, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των καιρών και το χρέος της για την προκοπή του Δήμου, αναλώθηκε σε ένα «κυνήγι μαγισσών» που τελικά αποδείχτηκε χίμαιρα.

Λησμόνησε, ότι ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ και ότι εκλέχτηκε για να οδηγήσει τον τόπο μας μπροστά.

Κριτική για το «έργο» της δεν είναι δυνατή, αφού αυτό είναι σχεδόν ανύπαρκτο, εκτός από ορισμένα έργα που εγκρίθηκαν ή δημοπρατήθηκαν κατά τη δική μας θητεία και εκτελέστηκαν αυτή την δημοτική περίοδο.

Ας είναι όλοι βέβαιοι, ότι η μικρή μας κοινωνία αποτελείται από δημότες με ισχυρή μνήμη και ευθυκρισία, οι οποίοι μπορούν να κρίνουν ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΛΩΝ.
Αγαπητοί μου συνδημότες,

Με την ευκαιρία της δημόσιας αυτής επικοινωνίας μας ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Να τους βεβαιώσω ότι η σκέψη και ή αγάπη μου τους συνοδεύει πάντα και είμαι βέβαιος ότι κατανοούν την απόφασή μου να απόσχω από τη συγκεκριμένη εκλογική μάχη.

ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ.

Θα ήταν ολέθριο σφάλμα και κυρίως αντίθετο προς τις αρχές μου, να επιχειρήσω να τους υποδείξω το τι πρέπει αν κάνουν.

Όμως είναι προφανές ότι Η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ και επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν είμαι διατεθειμένος ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον να αποδεχθώ και να ανεχθώ την ιδιότυπη «πολιτική ομηρία», τους «αποκλεισμούς» και την «πολιτική σιωπή» που προσπαθούν με απαράδεκτο και άκομψο τρόπο να μου επιβάλουν ορισμένοι.

Τέλος, επιθυμώ να δηλώσω ότι είμαι και θα παραμείνω ενεργός πολίτης και μάχιμος πολιτικός με ελεύθερη και αδέσμευτη σκέψη και λειτουργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *