27/9 Θέλει να είναι η “έκπληξη” των εκλογών ο Σάββας Καραβασιλείου

Ο πρόεδρος της ακριτικής κοινότητας Προμαχώνα Σάββας Καραβασιλείου, ο μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος του νέου διευρυμένου δήμου Σιντικής που κατάγεται εκτός Σιδηροκάστρου, φιλοδοξεί να αποτελέσει τη έκπληξη των εκλογών του Νοεμβρίου, στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του νομού απο 1.1.2011.

"Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με ένα πολιτικό μήνυμα και μία πρόκληση. Το πολιτικό μήνυμα είναι η απάντηση που μέσα από τις εκλογές αυτές οφείλουμε να δώσουμε σε αυτούς που με ψευδείς υποσχέσεις μας οδήγησαν στη μέγγενη του μνημονίου, στη μείωση των εισοδημάτων, στην αύξηση του κόστους ζωής, σε αυτούς που μας έκαναν απαισιόδοξους και απαξιωτικούς για την πολιτική και τους πολιτικούς.
Η πρόκληση έγκειται στο γεγονός ότι ο νέος «Καλλικρατικός» δήμος μπορεί μέσα από μια σωστή, συνετή και διάφανη Διοίκηση να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών" λέει με νόημα ο Σάββας Καραβασιλείου, που μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ακοινώσει και τους υποψήφιους του συνδυασμού του.
Όσον αφορά τις προτεραιότητές του εφόσομ η κάλπη τον αναδείξει πρώτο δήμαρχο του νέου δήμου Σιντικής, ο ίδιος λέει  : "Από τις πρώτες κινήσεις εφ’ όσον ο λαός με τιμήσει με την ψήφο του και εκλεγώ δήμαρχος θα είναι η άμεση ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων σε όλα τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα. Τα τοπικά συμβούλια είναι ο πυλώνας της διοίκησης του νέου δήμου. Θα συγκλιθούν άμεσα με στόχο την καταγραφή και συγκεκριμενοποίηση όλων των προβλημάτων των τοπικών κοινωνικών έτσι ώστε ο ίδιος ο λαός μέσα από τη διαβούλευση να εκφράσει τα προβλήματά του και παράλληλα να δώσει ο ίδιος λύση προτείνοντας στη δημοτική αρχή τους πιθανούς τρόπους επίλυσής τους. Αφού αναφερθούν τα προβλήματα και οι προτάσεις ανάπτυξης θα προγραμματίσουμε στη συνέχεια την επίλυση αυτών που απαιτούν άμεση επίλυση και στη συνέχεια τον προγραμματισμό επίλυσης των υπόλοιπων μέσα από τη συνεργασία μας με τοπικούς και κοινωνικούς φορείς, όχι μόνο στα πλαίσια αλλά και εκτός δήμου.Τα τοπικά συμβούλια είναι λοιπόν για μας κύτταρο δημοκρατίας και όργανο συμμετοχής των κατοίκων της περιφέρειας για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τον ίδιο. Δεν θέλουμε τον πολίτη θεατή και επαίτη, αλλά ενεργό και πολιτικοποιημένο που θα προτείνει ο ίδιος τις λύσεις και η δημοτική αρχή απλά θα εγκρίνει την υλοποίησή τους.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πω πως δέσμευσή μας είναι το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου και η άμεση αποκατάσταση της σχέσης αξιοπιστίας μεταξύ πολίτη και δημοτικής αρχής. Θα αναλάβουμε άμεσα τη διευθέτηση των χρεών του Δήμου προς τους πολίτες έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα ψεγάδι και καμία καχυποψία στις μεταξύ τους σχέσεις. Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι επί μήνες, ορισμένοι δήμοι να χρωστάν υπέρογκα ποσά σε εργολάβους, επιχειρηματίες και επιτηδευματίες. Και κατά συνέπεια δημοτικές αρχές να μην μπορούν να λειτουργήσουν αφού είναι «αποκλεισμένες» από την τοπική και όχι μόνο αγορά, εξαιτίας εμπορικών συναλλαγών που δεν διευθετήθηκαν.
Τρίτη προτεραιότητα μετά την ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων και το οικονομικό νοικοκύρεμα θα είναι η βελτίωση της ελλιπούς τοπικής συγκοινωνίας.
Γνωρίζουμε ότι μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου μας περιμένει πολύ δουλειά. Είμαστε μια Δημοτική Κίνηση χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, μακρυά από κομματικά χρίσματα που δηλητηριάζουν τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της.
Πρώτη μας ενέργεια η ενεργοποίηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος που έχει ως στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη όλου του διευρυμένου Δήμου Σιντικής.Προέρχομαι από την Κοινότητα Προμαχώνα, στην οποία διαμένω μόνιμα και το έργο μου ως πρόεδρος της κοινότητας για τρίτη συνεχόμενη τετραετία αποτελεί χειροπιαστό δείγμα γραφής" κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sidirokastro.com (C) 2005-2024