28/4 Το μήνυμα του Εργατικού Κέντρου Σερρών

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Δευτέρα 1/5 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω απο το Εργατικό Κέντρο (10:30) και στη συνέχεια πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας. Σε μήνυμα του προς τους Σερραίους εργαζόμενους, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου του νομού, αναφέρει μεταξύ άλλων :

Σήμερα που εφαρμόζονται μέτρα και πολιτικές που επιχειρούν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους σε παλαιούς και νέους, όσον αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προτείνονται πιο σκληρά και αντεργατικά μέτρα για τους νέους. Χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα, χωρίς ασφάλεια και ασφάλιση.
Σήμερα που στη χώρα μας η ανεργία των νέων και των γυναικών ολοένα και αυξάνεται, περιορίζοντας τις ελπίδες και προοπτικές τους, την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και το μέλλον της χώρας.
Σήμερα που οι κατεδαφίσεις των εργασιακών δικαιωμάτων βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις, η εργασία απορυθμίζεται, οι συλλογικές συμβάσεις και τα ωράρια υπονομεύονται, δημόσιες επιχειρήσεις ιδιωτικοποιούνται, οι πολίτες βιώνουν πολιτικές που ευνοούν τους λίγους, τους έχοντες και κατέχοντες.
Σήμερα που τα τύμπανα του πολέμου, οι μιλιταριστικές πολιτικές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ξανακτυπούν σε πολλές περιοχές του πλανήτη, τροφοδοτώντας τις κοινωνικές, θρησκευτικές και οικονομικές συγκρούσεις, προς όφελος των κερδοσκόπωνκαι σε βάρος των λαών και των πολιτών.
Σήμερα διαφωνούμε – αντιδρούμε – απαιτούμε :
Αναδιανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων σε όφελος της εργασίας.
Αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη και σταθερή απασχόληση, ενισχυμένες κοινωνικές εγγυήσεις για παλιούς και νέους εργαζόμενους.
Να λειτουργήσει ο θεσμός των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα.
Απόσυρση όλων των στρατευμάτων κατοχής.
Ειρηνική συμβίωση των λαών.
ΕΙΡΗΝΗ-ΦΙΛΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σ΄όλο τον κόσμο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν με τα συνδικάτα για να ισχυροποιήσουμε τον αγώνα, να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, να ανοίξουμε νέους δρόμους ελπίδας και προόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *