28/8 ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΕΔΚΕ

ΥΠΕΡΔΗΜΟΣ ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ … ΧΑΜΕΝΟ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

 

Πέντε δήμους στο νομό Σερρών, προβλέπει η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, προς το υπουργείο Εσωτερικών, που ουσιαστικά αποτελούν τις τέσσερις παλαιές διοικητικές επαρχίες μαζί με τον δήμο Ηράκλειας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται :

 

1) Συνένωση του δήμου Ηράκλειαςμε τους δήμους Κερκίνης και Πετριτσίου. 2) Δήμο Νιγρίτας μαζί με τους δήμους Αμφίπολης,Αχινού, Βισαλτίας και Τραγίλου. 3) Συνένωση Νέας Ζίχνης με τους δήμους Αλιστράτης, Κορμίστας, Πρώτης και Ροδολίβους. 4) Δήμος Σερρών, μαζί με τους δήμους Εμμανουήλ Παππά. Κ.Μητρουσίου, Λευκώνα, Σκοτούσσας, Σκουτάρεως, Στρυμόνα, Στρυμονικού και τις κοινότητες Άνω Βροντούς και Ορεινής. 5) Συνένωση του δήμου Σιδηροκάστρου με τις κοινότητες ΑγκίστρουΑχλαδοχωρίου και Προμαχώνα.
Οι προτεινόμενες συνενώσεις, αποτυπώνονται στη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΙΤΑ) για την ΚΕΔΚΕ, που πλέον αναμένει την κυβερνητική αντιπρόταση,αλλά και τους πόρους που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην τοπικήαυτοδιοίκηση.
Η ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των δήμων,εξάλλου, αποτελεί και το κλειδί για τον διάλογο που θα ακολουθήσει γιατα νέα όρια των δήμων που θα είναι 380 έως 390, περίπου δηλαδή το ένα τρίτο των σημερινών.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»(27/8), από κυβερνητικής πλευράς επιμένουν κρατάνε κλειστά τα χαρτιάτους τόσο για τις προτάσεις τους ως προς τον «Καποδίστρια Νο 2» όσο καιγια το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αιτημάτων των δημάρχων. Ενδεικτικόείναι πως κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών «έδειχναν» προς τοοικονομικό επιτελείο και επεσήμαιναν ουσιαστικά πως το μέλλον τηςμεταρρύθμισης εξαρτάται από τις απαντήσεις που θα δώσει ο ΓιώργοςΑλογοσκούφης
Όσον αφορά το νομό Σερρών, με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις, τόσο της ΤΕΔΚόσο και των δημάρχων των σημερινών «καποδιστριακών» δήμων. Είναιχαρακτηριστικό πως από την πρόταση της ΚΕΔΚΕ, κερδισμένος βγαίνει οδήμος Σερρών, που απορροφά επτά γειτονικούς δήμους και τρεις κοινότητες) και μεγάλος χαμένος ο δήμος Σιδηροκάστρου, που επεκτείνεται μόνο στις κοινότητες Αχλαοδχωρίου, Αγκίστρου και Προμαχώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *