29/1 Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ : Πίστα F1 και αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Το θέμα δημιουργία πίστας F1 στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, επαναφέρει με ερώτησή του προς αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, με αφορμή το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αγώνων Ταχύτητας Τ. Εκλοστόουν, σχετικά με τη δημιουργία πίστας Φόρμουλας 1 στην χώρα μας.

Στην ερώτησή του ο Σερραίος βουλευτής, αναφέρει πως μία σειρά από πόλεις, έχουν εγείρει αξιώσεις,με περισσότερες ή λιγότερες προϋποθέσεις, για την κατασκευή της πίστας Φόρμουλα 1, όπως η Αθήνα, οι Σέρρες, ο Ορχομενός, η Πάτρα, το Αιγίνιο Πιερίας, το Ηράκλειο.

Ο Μάρκος Μπόλαρης στέκεται στα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του νομού Σερρών, τονίζοντας πως για τη βιωσιμότητα αυτού του φιλόδοξου έργου, της κατασκευής και της λειτουργίας της πίστας Φόρμουλας 1 δεν προσμετρούνται απλά τα οικονομικά μεγέθη κατασκευής, τονίζοντας πως ήδη στη πόλη των Σερρών, υπάρχουν υποδομές και τα αναγκαία πλεονεκτήματα για την προοπτική υλοποίησής της πίστας F1.

Την ερώτηση κατέθεσε προς τους συναρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό.

πηγή: www.infoserres.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *