29/10 “ΠΡΩΤΙΑ” ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤA AIDS

ΚΑΙ ΛΟΓΩ … ΣΕΞΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Προβληματίζει τις υγειονομικές αρχές του νομού η «πρωτιά» του νομού Σερρών, σε κρούσματα AIDSστη βόρεια Ελλάδα, ενώ ανησυχητική είναι η αύξηση και σε άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα κρούσματα, όπως η σύφιλη.Η αύξηση των κρουσμάτων AIDSστο νομό Σερρών, ξεπερνάει το 10% και αποδίδεται στον … σεξοτουρισμό στη γειτονική Βουλγαρία και όχι μόνο.

Το νούμερο των Σερραίων που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV, έχει αυξηθεί θεαματικά, με το νομό Σερρών να κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά φορέων ΑIDS, στη χώρα.

Το ποσοστό 10% ωστόσο, εκτιμάται πως στην πραγματικότητα είναι υψηλότερο, αφού πολλοί, απευθύνονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, μετά από μία ερωτική συνεύρεση χωρίς προφυλάξεις.

Άξιο προσοχής είναι, πως τα τελευταία κρούσματα, κυρίως νέοι, προέρχονται από περιοχή μεγάλου δήμου, κοντά στα σύνορα.

Όπως δήλωσε στο infoserres.gr η επιμελήτρια της Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Σερρών, Βιοπαθολόγος Αικατερίνη Τζιώρα, τα νούμερα πρέπει να προβληματίσουν. «Υπάρχειμια αύξηση το τελευταίο διάστημα. Δυστυχώς ο καθησυχασμός τωνπροηγούμενων ετών, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι φορείς του AIDS και στο νομό Σερρών. Η προφύλαξη, εξακολουθεί να παραμένει ο μοναδικός τρόπος προστασίας από τον κίνδυνο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *