29/12 Ανοικτή Επιστολή Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδ/στρου κ.κ. Μακάριου

Σεβασμιότατε,
Ξεχνώντας για λίγο τον πόνο που νιώθει η ψυχή μου, για την φυγή της αδελφότητας του μοναστηριού μας, θα ήθελα να σας απευθύνω μερικές σκέψεις και ευχαριστίες μου, που πιστεύω ότι αποδέχεται το μεγαλύτερο μέρος του λαού της μητρόπολής σας.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε, που μας στερήσατε την τροφή και το νερό της ψυχής μας.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε…

που ξεριζώσατε την ελπίδα και την παρηγοριά μας.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε, που αποξηράνατε την όαση της γαλήνης και της ψυχικής ηρεμίας του λαού μας.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε, που στερήσατε την πνευματική τροφή από τα παιδιά μας.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε, που κάνατε ξανά ορφανές τις 26 κοπέλες του ορφανοτροφείου, που πάντρεψε και προίκισε έως και σήμερα η αδελγότητα.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε, που στερήσατε και τις πνευματικές μητέρες και έκανες για δεύτερη φορά ορφανά τα ορφανά του ορφανοτροφείου.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε, γιατί στην προσπάθειά σας να διώξετε τον Άγιο Κήρυκο, την Αγία Ιουλίττα και τον Άγιο Μακάριο από την πόλη μας, τους στείλατε πιο βαθιά μέσα στην καρδιά και την ψυχή μας.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε, που γκρεμίσατε αυτά που άλλοι έκτισαν με αίμα και ιδρώτα τα προηγούμενα σαράντα χρόνια.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε, γιατί όπως είπατε στις δηλώσεις σας στην τηλεόραση, δεν μοιάζετε με τον προκάτοχό σας μακαριστό Ιωάννη, γιατί αυτός ήταν ένας ασκητής κοσμοκαλόγερος που τον ένοιαζε μόνο η ηθική άνοδος της μητρόπολής του και όχι τα ωραία κτίρια, τα ωραία και χρυσοκέντητα άμφια και τα ωραία αυτοκίνητα.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε, γιατί αφήσατε τον τάφο του μακαριστού μας πατέρα και γέροντα Ιωάννη, χωρίς τις προσευχές και τις περιποιήσεις των αγαπημένων του παιδιών, των αδελφών του μοναστηριού μας.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε, γιατί αφήσατε τους τάφους των κοιμηθέντων μοναχών με σβηστά τα κανδήλια και χωρίς τις περιποιήσεις των αδελφών τους.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε, γιατί με την δήθεν μακροθυμία σας μας ξαναθυμίσατε τον λόγο του Κυρίου μας ”Όποιος Υψώνει Τον Εαυτό Του Θα Ταπεινωθεί, Ενώ Όποιος Ταπεινώνει Τον Εαυτό Του Θα Υψωθεί”.
Σας κατηγορούμε μόνο γιατί μας αφήσατε να χαρούμε την εκλογή σας ως Μητροπολίτη μας και να σας χειροκροτήσουμε στην ενθρόνισή σας.
Να είστε όμως σίγουρος, ότι κάθε μέρα στις προσευχές μας θα παρακαλάμε τον Κύριο να σας ελεήσει και να σας αξιώσει να φύγετε σε μια πιο μεγάλη και πιο πλούσια μητρόπολη.
Και τελειώνοντας, τις σκέψεις μου, μου ήρθαν στο μυαλό δυο αποφθέγματα: Το πρώτο λέει ”Σήμερα είναι δικό μου. αύριο δικό σου και ουδέποτε κανενός ”.Και το δεύτερο ” Φωνή Λαού Οργή Θεού”.
Σας ευχαριστώ που καταδεχθήκατε να διαβάσετε τις σκέψεις μου.
 
                                                     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
                                                            Σιδηρόκαστρο

                                                                                      Πηγή: ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *