29/3 Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Κερκίνη και στο ποταμό Στρυμόνα

Με απόφαση του Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανου Φωτιάδη   απαγορεύεται το ψάρεμα στους ποταμούς Στρυμόνα και Αγγίτη και λοιπούς αλιευόμενους υδρόβιους χώρους (κανάλια, διώρυγες κ.λ.π.), με κάθε μέσο και κάθε εργαλείο, κατά το χρονικό διάστημα από 10 Απριλίου μέχρι 10 Μαϊου.

Στους παραβάτες κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα απαγόρευσης της αλιείας, θα επιβάλλονται κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 9, παρ. 2 του Ν.2040/1992 (ΦΕΚ 70Α/23-4-1992). Οι παραβάτες θα καταγγέλονται στις Αστυνομικές Αρχές της περιοχής για επιβολή των νόμιμων κυρώσεων.
Για τη σωστή εφαρμογή της παρούσας, διατάσσεται για το παραπάνω χρονικό διάστημα, από 10 Απριλίου μέχρι 10 Μαϊου, η απομάκρυνση κάθε αλιευτικού εργαλείου από τα προαναφερόμενα ποτάμια και η συγκέντρωση των αλιευτικών σκαφών σε ορισμένη θέση κάθε χωριού που θα ορίσουν οι ψαράδες.
Εξ άλλου με άλλη απόφαση του Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανου Φωτιάδη   καθορίστηκε ως χρόνος απαγόρευσης της αλιείας λόγω περιόδου αναπαραγωγής των ψαριών και των πουλιών στη λίμνη Κερκίνη, με κάθε μέσο και κάθε εργαλείο, κατά το χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου μέχρι 20 Μαϊου.
Στους παραβάτες κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα απαγόρευσης της αλιείας στη λίμνη Κερκίνη, θα επιβάλλονται κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 9, παρ. 2 του Ν.2040/1992 (ΦΕΚ 70Α/23-4-1992) και από τα άρθρα 28, 29 και 30 του Ν.1650/86.
Για την πιο σωστή εφαρμογή της παρούσας απόφασης, διατάσσεται για το χρονικό διάστημα, από 1 Απριλίου μέχρι 20 Μαϊου,   η συγκέντρωση των αλιευτικών σκαφών σε ορισμένη θέση κάθε χωριού που θα ορίσουν οι αλιευτικοί συνεταιρισμοί και η απομάκρυνση όλων των μηχανών από τις βάρκες.
Οι παραβάτες   θα καταγγέλλονται στις Αστυνομικές Αρχές της περιοχής και στις καθ΄ ύλην  αρμόδιες υπηρεσίες για επιβολή κυρώσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *