29/3 Μειοδότησε η ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε για το τμήμα Κάτω Αμπέλια – Α/Κ Πετριτσίου

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για δύο εργολαβίες της Εγνατείας Οδού, στη Μεσόγεια Χάραξή της, στο Νομό Καβάλας, στο Τμήμα Στρυμόνας -Άγιος Ανδρέας, συνολικού προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ.
Επίσης, αναδείχθηκαν προσωρινοί μειοδότες σε δύο εργολαβίες του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας, συνολικού προϋπολογισμού 95 εκατ. ευρώ.
Για το θέμα αυτό ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία δύο χρόνια, στην Εγνατία και τους καθέτους άξονες, μελετήσαμε και δημοπρατήσαμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δις ευρώ. Υπογράψαμε συμβάσεις και κατασκευάζονται έργα ύψους περίπου 2 δις ευρώ. Πρόκειται για μία τεράστια προσπάθεια που στόχο έχει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2008 ο κύριος άξονας της Εγνατίας από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους Έβρου και οι κάθετοι άξονες προς Προμαχώνα και Κρυσταλλοπηγή.

Με την υπογραφή των συμβάσεων δύο ακόμα έργων για την κατασκευή της Μεσόγειας Χάραξης της Εγνατίας στο Νομό Καβάλας κάνουμε, ένα, ακόμα, σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Υπογραμμίζω ότι ο προσωρινός ανάδοχος στις δύο αυτές εργολαβίες αναδείχθηκε μόλις στις 17 Φεβρουαρίου του 2006 και μετά από ενάμιση μήνα υπογράψαμε τις συμβάσεις. Είναι χρόνος ρεκόρ που επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αποτελεσματικότητα του νέου νόμου ανάθεσης των δημοσίων έργων.

Η ταχύτατη προώθηση των έργων της Μεσόγειας Χάραξης στο τμήμα Στρυμόνας – Άγιος Ανδρέας είναι ένας πραγματικός άθλος για το ΥΠΕΧΩΔΕ και χαρακτηριστικό δείγμα της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται. Υπενθυμίζω ότι για τα έργα αυτά δεν υπήρχαν ώριμες μελέτες και δεν ήταν ενταγμένα στο Γ’ ΚΠΣ για χρηματοδότηση. Με απόφασή μου εντάχθηκαν στο Γ΄ΚΠΣ τον Ιούλιο του 2005 και στην συνέχεια έγινε μία εντατική προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να προκηρυχθούν τα έργα σε χρόνο ρεκόρ από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Όσον αφορά στον Κάθετο Άξονα Δερβένι–Σέρρες– Προμαχώνας, πρέπει να σημειώσω ότι επίσης θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2008. Οι δύο εργολαβίες στις οποίες σήμερα αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος μαζί με μία ακόμα, το τμήμα Τμήμα Στρυμονικός –Λευκώνας, προϋπολογισμού 133 εκατ. Ευρώ, στο οποίο θα αναδειχθεί ανάδοχος στις 27 Απριλίου 2006 είναι οι τελευταίες που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί αυτός ο τόσο σημαντικός κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού.»

Αναλυτικά, τα δύο έργα της Εγνατίας Οδού στα οποία υπογράφηκαν συμβάσεις είναι τα εξής:

1. Τμήμα Μεσόγειας χάραξης Στρυμόνας – Αγ. Ανδρέας, από Α/Κ Στρυμόνα έως Α/Κ Μουσθένης Χ.Θ. 23+040

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 106 εκατ. ευρώ και ανάδοχος η εταιρεία J & P ΑΒΑΞ. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται:

Ø Πλήρης κατασκευή τμήματος της Μεσόγειας χάραξης Στρυμόνας – Αγ. Ανδρέας της Εγνατίας Οδού, από τον Α/Κ Στρυμόνα ως έως τον Α/Κ Μουσθένης, μήκους 25,2 χλμ. περίπου και διατομής κλειστού αυτοκινητοδρόμου διαχωρισμένων κλάδων κυκλοφορίας με κεντρική νησίδα, συνολικού πλάτους 24,5μ., με δυο λωρίδες και μια ΛΕΑ ανά κλάδο.

Ø Γέφυρες και άνω διαβάσεις συνολικού μήκους 1190μ. περίπου (μονού κλάδου) και μέγιστου ανοίγματος 56μ. περίπου, κάτω διαβάσεις και λοιπά τεχνικά

Ø Η κατασκευή του Α/Κ Γαληψού- Ορφανίου

Ø Η αναμόρφωση του Α/Κ Στρυμόνα

Ø Η διαμόρφωση χώρων εξυπηρέτησης της οδού

Ø Η κατασκευή παράπλευρων/ κάθετων οδών συνολικού μήκους 42 χλμ. περίπου.

2. Τμήμα Μεσόγειας χάραξης Στρυμόνας – Αγ. Ανδρέας, από Α/Κ Μουσθένης (Χ.Θ. 23+040) έως έξοδο σήραγγας Συμβόλου (Χ.Θ. 36+900)

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 104,5 εκατ. ευρώ και ανάδοχος η εταιρεία J & P ΑΒΑΞ. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται:

Ø Πλήρης κατασκευή τμήματος της Μεσόγειας χάραξης Στρυμόνας – Αγ. Ανδρέας της Εγνατίας Οδού, από τον Α/Κ Μουσθένης ως την έξοδο της σήραγγας Συμβόλου, μήκους 13,9 χλμ. περίπου και διατομής κλειστού αυτοκινητοδρόμου διαχωρισμένων κλάδων κυκλοφορίας με κεντρική νησίδα, συνολικού πλάτους 24,5μ., με δυο λωρίδες και μια ΛΕΑ ανά κλάδο.

Ø Η κατασκευή της δίδυμης σήραγγας Συμβόλου συνολικού μήκους μονού κλάδου 2,36 χλμ. περίπου

Ø Γέφυρες και άνω διαβάσεις συνολικού μήκους 290μ. περίπου (μονού κλάδου) και μέγιστου ανοίγματος 40μ. περίπου, κάτω διαβάσεις και λοιπά τεχνικά

Ø Η κατασκευή των Α/Κ Μουσθένης και Ελευθερούπολης

Ø Η κατασκευή χώρων στάθμευσης, καθώς και

Ø η κατασκευή παράπλευρων/ κάθετων οδών συνολικού μήκους 25 χλμ. περίπου.

Τα δύο έργα του κάθετου οδικού άξονα Δερβένι –Σέρρες – Προμαχώνας στα οποία αναδείχθηκαν προσωρινοί μειοδότες είναι τα εξής :

1. Τμήμα Λαχανά – Ριζιανά– Στρυμονικό

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 43 εκατ. ευρώ. Στο έργο μειοδότησε η εταιρεία ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ Α.Ε με έκπτωση 27,67%.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται :

Ø Πλήρης κατασκευή του τμήματος Λαχανά – Ριζιανά του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας, μήκους 5,6 χλμ περίπου και διατομής κλειστού τετράϊχνου αυτοκινητοδρόμου διαχωρισμένων κλάδων κυκλοφορίας, με δυο λωρίδες και μια ΛΕΑ ανά κλάδο, στο οποίο περιλαμβάνονται μία δίδυμη σήραγγα συνολικού μήκους μονού κλάδου 960μ. περίπου και παράπλευροι/κάθετοι οδοί συνολικού μήκους 1,1 χλμ. περίπου.

Ø Βελτίωση – συντήρηση του τμήματος Ριζιανά – Στρυμονικό του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας, μήκους 7,5 χλμ περίπου.

2. Τμήμα Κάτω Αμπέλια – Α/Κ Πετριτσίου

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ. Στο έργο μειοδότησε η εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε με έκπτωση 29,21%

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται :

Ø Πλήρης κατασκευή του τμήματος Κάτω Αμπέλα – Ανισόπεδος κόμβος Πετριτσίου του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας, μήκους 9,4 χλμ περίπου και διατομής κλειστού τετράϊχνου αυτοκινητοδρόμου διαχωρισμένων κλάδων κυκλοφορίας, με δυο λωρίδες και μια ΛΕΑ ανά κλάδο.

Ø Η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Σιδηροκάστρου

Ø Οι παράπλευροι/κάθετοι οδοί συνολικού μήκους 14,5 χλμ. περίπου

Ø Αντιολισθηρός τάπητας σε τμήματα του ανωτέρω κάθετου άξονα από τον Α/Κ Πετριτσίου μέχρι τον Προμαχώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *