29/4 “Κλείδωσε” ο Δήμος Σιντικής με έδρα το Σιδηρόκαστρο

Με το σχέδιο νόμου για τον "Καλλικράτη" που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, "κλείδωσε" ο Δήμος Σιντικής με έδρα το Σιδηρόκαστρο. Μεγάλη επιτυχία για τον Δήμαρχο Σιδηροκάστρου κ. Σπάση και τον συνδυασμό του.

Στο σχέδιο νόμου αναφέρονται δύο διαφορετικές προτάσεις όσον αφορά το χωροταξικό των νέων δήμων για τον Νομό Σερρών. Ο Δήμος Σιντικής όμως παίζει ως "στάνταρ" και στις δύο προτάσεις αφήνοντας μοναδικό ερωτηματικό για το αν ο Νομός Σερρών θα χωριστεί σε 7 ή 8 Δήμους και ποιές θα είναι οι συνενώσεις των υπόλοιπων Δήμων του Νομού. Το σχέδιο νόμου θα τεθεί για διαβούλευση και αργότερα θα ψηφιστεί στην Βουλή και θα γίνει Νόμος του Κράτους.

Ο νέος Δήμος Σιντικής θα περιλαμβάνει τον Δήμο Σιδηροκάστρου, Πετριτσίου και Κερκίνης και τις κοινότητες Αγκίστρου, Προμαχώνα και Αχλαδοχωρίου δημιουργώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο σε πληθυσμό (μετά τον Δήμο Σερρών) και τον πρώτο Δήμο σε έκταση στον Νομό Σερρών.

Σε κάθε περίπτωση αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Σιδηροκάστρου κ. Αθανάσιο Σπάση και τον συνδυασμό του αλλά και όποιον άλλον βοήθησε για την επιτυχία αυτή διευρύνοντας τον Δήμο μας μέχρι την δυτική άκρη του Νομού. Είναι μια ηχηρή απάντηση σε όσους βιάστηκαν να τον επικρίνουν για την αρχική αντιμετώπιση του και διαχείριση της υπόθεσης "Καλλικράτη".

Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ το σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει όλους τους νέους Δήμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *