29/5 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2007

Σε μια προσπάθεια πλουτισμού των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της πόλης μας το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν από το Σάββατο 23 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 1 Ιουλίου 2007.
Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Ιουνίου 2007
09:00 Έναρξη έκθεσης εικόνας στο ισόγειο του Δημοτικού
Μεγάρου, με θέμα τις φυσικές ομορφιές του Δήμου μας. Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα: "ΙΟΝΙΟ – ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ" του Ευαγγέλου Μπαδέκα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Οι εκθέσεις θα λειτουργούν εως το Σάββατο 30/6/07.
21:00 Φεστιβαλική χορωδιακή εκδήλωση από διάφορες χορωδίες που θα ερμηνεύσουν έντεχνα τραγούδια στο αμφιθέατρο του Κρουσοβίτη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Ιουνίου 2007
21:00 θεατρική παράσταση του έργου του Δημήτρη Ψαθά "Φωνάζει ο κλέφτης" από την Πειραματική θεατρική Ομάδα του Δήμου μας, στο αμφιθέατρο του Κρουσοβίτη.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Ιουνίου 2007
19:00 Διάλεξη "Ιστορική αναδρομή στους Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου" στην αίθουσα διαλέξεων της Χριστιανικής Εστίας, από τον Τχη ε.α Κο Ράπτη Γεώργιο.
21:00 Παραδοσιακοί χοροί από τους πολιτιστικούς συλλόγους στην πλατεία Ελευθερίας.
ΤΡΙΤΗ 26 Ιουνίου 2007
11:00 – 17:00 Τουρνουά Σκάκι στο ισόγειο του Δημοτικού Μεγάρου.
19:00 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Ζώνης και Αρτοκλασία στην Πλατεία Ελευθερίας.
21:00 Λαϊκή βραδιά με συμμετοχή καλλιτεχνών του Δήμου μας.
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 Ιουνίου 2007
08:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 10:00 Δοξολογία.
10:45 Επιμνημόσυνη Δέηση – Κατάθεση στεφάνων. 11:15  Παρέλαση.
21:00 Παραδοσιακοί χοροί από τους πολιτιστικούς συλλόγους στην Πλατεία Ελευθερίας.
ΠΕΜΠΤΗ 28 Ιουνίου 2007
21:00 Νεανική βραδιά (ΧΙΠ-ΧΟΠ), στο Αμφιθέατρο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Ιουνίου 2007
21:00 Παιδική βραδιά με παράσταση από το θέατρο Σκιών και προβολή ταινίας στο αμφιθέατρο του Κρουσοβίτη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Ιουνίου 2007
21:00 Φεστιβάλ ROCK από συγκροτήματα δημοτών μας στο αμφιθέατρο του Κρουσοβίτη.

Οι εκδηλώσεις στις 23, 24, 29 και 30/6 θα πραγματοποιηθούν στο θεατράκι του Κρουσοβίτη ενώ οι εκδηλώσεις 25, 26 και 27/6 στην πλατεία Ελευθερίας.

Σχόλια του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου για την θεατρική παράσταση την Κυριακή 24/6.:
 Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στην προσπάθεια δραστηριοποίησης στους τομείς του ενδιαφέροντος του, αποφάσισε την δημιουργία θεατρικού τμήματος.Στην απόφαση αυτή ήρθε αναλογιζόμενο την θεατρική ιστορία της πατρίδος μας, παραδειγματιζόμενο από άλλους Δήμους αλλά και από σημαντικές παλαιότερες προσπάθειες του Δήμου μας και τέλος αντιλαμβανόμενο τις ευθύνες του στην καλλιέργεια της αγάπης των δημοτών μας για το είδος.
 Η υλοποίηση και παρουσίαση της σημερινής παράστασης είναι αποτέλεσμα της αγάπης των συντελεστών της για το θέατρο και πέρα από την ψυχαγωγία έχει σκοπό να προκαλέσει και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των δημοτών μας με απώτερο στόχο την εγγραφή μελών, ώστε με τη νέα περίοδο, το θεατρικό τμήμα να υλοποιηθεί ουσιαστικά και ανδρωμένο και στελεχωμένο με καθηγητή – σκηνοθέτη, να λειτουργεί στα πλαίσια του πνευματικού κέντρο ή απλά συνεργαζόμενο ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις κατά τακτά χρονικά διαστήματα.Θεωρώντας σαν βασικότερες προϋποθέσεις πραγματοποίησης αυτής της ιδέας το μεράκι και τη δουλειά, νομίζουμε ότι είναι εφικτή.
 Για την σημερινή παράσταση ζητούμε εκ των προτέρων την επιείκεια της κρίσης σας, δεδομένου ότι όλοι όσοι λαμβάνουν μέρος σ’ αυτήν, ηθοποιοί και λοιποί συντελεστές παραγωγής είναι απόλυτα ερασιτέχνες, έχοντας σαν προσόντα την αγάπη τους για το θέατρο και τις σχολικές τους εμπειρίες.
 Ευελπιστώντας στην κατανόηση σας για τις όποιες αδυναμίες παρουσιάσουμε σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση.                                                    -Ο-
                                                  Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου
                                                         Καλτζίδης Χαράλαμπος

Οι απόλυτα ερασιτέχνες ηθοποιοί μας που λαμβάνουν μέρος στην παράσταση είναι:
Στο ρόλο του Στρατηγού Σόλωνα Καραλέοντα ο Δούρβος Ιωάννης (Ελεύθερος επαγγελματίας)
Στο ρόλο της Λίας η Σαρηγιαννίδου Νίτσα (Ελεύθερη επαγγελματίας)
Στο ρόλο του Αντώνη ο Κωφίδης Δανιήλ (Ελεύθερος επαγγελματίας)
Στο ρόλο του Αστυνόμου ο Κατσάνης Κων/νος (Ελεύθερος επαγγελματίας)
Στο ρόλο της Λέλας η Βασιλειώρη Αλεξάνδρα (Ιδιωτική υπάλληλος)
Στο ρόλο του Τιμολέοντα ο Τσολακίδης Σταύρος (Δημοτικός υπάλληλος)
Στο ρόλο της Τασίας η Αρμάου Τερέζα (Φοιτήτρια)
Στο ρόλο του Αστυφύλακα ο Κούνιος Γεώργιος (Αγρότης)

 Ο Δήμος Σιδηροκάστρου και το Πνευματικό Κέντρο ευχαριστούν βαθύτατα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Μακάριο, για την απρόσκοπτη επί τετράμηνο παραχώρηση της θαυμάσια ανακαινισμένης αίθουσας παρουσιάσεων της Χριστιανικής Εστίας, όπου γινόταν οι πρόβες της παράστασης.Χωρίς αυτήν το έργο μας θα ήταν αφάνταστα δυσκολότερο.
   Ευχαριστούμε επίσης τους:
 Κύριο Θεοδοσίου Νικόλαο, για την απεριόριστη συνδρομή του σε όλους τους τομείς της προσπάθειας υλοποίησης της παράστασης.
 Την μουσικό κυρία Σχοινά-Κωφίδου Σοφία για την ενθουσιώδη συμμετοχή και βοήθεια της στη σκηνοθεσία και μουσική κάλυψη της παράστασης.
 Τους κυρίους Ιντζέ Βασίλειο και Λουκά Ιωάννη για την αγόγγυστη διεκπεραίωση όλων των μικροεργασιών και την ικανοποίηση των αναγκών που προέκυπταν κατά την εξάμηνη προετοιμασία του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *