29/6 Δελτίο Τύπου Δημοτικής Κίνησης Νίκου Δεμερτζή

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Σιντικής, ΝΙΚΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ στα πλαίσια  ενός ανοιχτού διαλόγου με τους δημότες και σε μια πολυπληθή συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν δημότες απ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, παρουσίασε την  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ της Δημοτικής του Κίνησης.

Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της, να αναδιατάξει τις δυνάμεις της και να δώσει νέους αγώνες για μια περιοχή που να έχει μέλλον και προοπτική.
Αυτή την ιστορική ευκαιρία οφείλουμε να την μετατρέψουμε σε αφετηρία μιας νέας πορείας για τον δήμο μας, για την περιοχή μας.
Οραματιζόμαστε
§         Μια δημοτική αρχή που θα εμπνέει και θα κινητοποιεί τους πολίτες, ώστε να αναλάβουν οι ίδιοι την διαχείριση όλων των προβλημάτων που τους αφορούν.
§         Μια δημοτική αρχή που στη λήψη των αποφάσεων σημαντικό ρόλο θα παίζουν με την συμμετοχή τους οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι πρωτοβουλίες πολιτών

§         Έναν δήμο πρωταγωνιστή, ένα δήμο διεκδικητή, έναν δήμο που θα υψώνει δυνατά την φωνή του μπροστά στο κάθε τι που δυσκολεύει την ζωή μας.
§         Έναν δήμο που θα είναι παρών, έναν δήμο που θα έχει πρώτο λόγο στον σχεδιασμό για την ανάπτυξη της περιοχής είτε  από την κεντρική εξουσία, είτε από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Έναν δήμο αντάξιο της ιστορίας της Σιντικής και των ανθρώπων της.
Προτείνουμε
·         Έναν δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο
·         Έναν δήμο με πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων
·         Έναν δήμο με χώρους καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης της νεολαίας
·         Έναν δήμο με κέντρα πολιτισμού και βιβλιοθήκες σε όλα τα διαμερίσματα, με δωρεάν ίντερνετ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη
·         Έναν δήμο με αγάπη για το περιβάλλον και με οικολογικές ευαισθησίες
·         Έναν δήμο με ολοκληρωμένες πολιτικές για τα απορρίμματα, με λιγότερα σκουπίδια. Διαλογή στην πηγή, με τριπλούς κάδους ανακύκλωσης σε κάθε γωνιά. Προγράμματα οικιακής κομποστοποίησης, λιπασματοποίηση για τα υπόλοιπα οργανικά σκουπίδια
Ο δήμος μας, ο νέος δήμος, οφείλει να αναδείξει  τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του.
Αναδεικνύουμε την περιοχή μας σε πόλο ανάπτυξης διεποχικού πολυθεματικού τουρισμού.
Στόχος μας να έχουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Προβάλλουμε και ενισχύουμε όλες τις μορφές τουρισμού
Αιχμή του δόρατος όλων αυτών των τουριστικών δραστηριοτήτων και μεγάλη μας ελπίδα για την προβολή και την ανάπτυξη της περιοχής αποτελούν τα ιαματικά λουτρά του Αγκίστρου, και τα ιαματικά λουτρά του Σιδηροκάστρου, καθώς και ο επίγειος

παράδεισος του υγροβιότοπου ποταμού Στρυμώνα – λίμνη Κερκίνης.
Φιλόδοξος στόχος είναι να γίνει η περιοχή μας Ευρωπαϊκό Πάρκο Προστασίας και Ανάδειξης του Περιβάλλοντος, όπου, με καινοτόμες δράσεις και ένταξη σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, θα δημιουργήσουμε αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή.
Πέρα από τον τουρισμό συνεχής και έντονη θα είναι η προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα προϊόντα που παράγει η γη μας, τόσο στην γεωργία, όσο και στην κτηνοτροφία. Εμείς γνωρίζουμε ότι όλα μας τα προϊόντα έχουν υψηλή ποιότητα.
Να τα μάθουν με την ταυτότητά τους.
Να αποκτήσουν ονομασία προέλευσης.
Να προχωρήσουμε με μεγαλύτερα βήματα στην μεταποίησή τους.
Αναδεικνύουμε σε πρωτοπόρα δύναμη ανάπτυξης όλες τις μορφές ενέργειας που έχει η περιοχή μας: την γεωθερμία, την αιολική ενέργεια, την ηλιακή ενέργεια, την υδάτινη ενέργεια, την ενέργεια που προέρχεται από προϊόντα βιομάζας.
Σήμερα καταθέτουμε μια άλλη πρόταση.
Ο δήμαρχος και του δημοτικό συμβούλιο θα λειτουργούν όχι σαν διαχειριστές εξουσίας, αλλά σαν επιχειρηματική μονάδα με όραμα και σχέδιο.
Κινητοποιούν όλο ανθρώπινο δυναμικό και τα υλικά κεφάλαια της περιοχής. Προσθέτουν με δουλειά, πολύ κόπο, προστιθέμενη κοινωνική αξία, σε εισοδήματα, σε απασχόληση, σε ποιότητα ζωής , στους πολίτες.
Όλα τα παραπάνω κάνουν την περιοχή μας ανταγωνιστική, σε σχέση με τις άλλες περιοχές.
Τι σημαίνει ανταγωνιστική περιοχή
·         Είναι αυτή που οι άνθρωποί της αγαπούν να ζουν, να σπουδάζουν, να

εργάζονται, να μεγαλώνουν παιδιά, να επενδύουν, να διασκεδάζουν, να κάνουν τουρισμό, να δημιουργούν βιώσιμες κοινότητες.
·         Είναι αυτή που δεν ξεχνά την ιστορία της και την προβάλλει, την αφηγείται.
·         Ζει το δικό της παρελθόν, παρόν και μέλλον.
·         Πιστεύει σ’ αυτό που έχει, τα μνημεία της, την κουλτούρα της, την μουσική της.
·         Είναι αυτή που προσφέρει ποιότητα ζωής.
Δημιουργεί δηλαδή προϋποθέσεις, όπου γίνεται μαγνήτης για δημιουργικούς ανθρώπους της γνώσης, της τέχνης, της ψυχαγωγίας, της επιχειρηματικότητας. Δεν διώχνει τα ταλέντα της.
Αγαπητοί μου Συνδημότες
Στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη η κοινωνία πρέπει να μπει μπροστά.
Δημιουργούμε  μια ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με αρχές και πρόγραμμα και με μοναδικό στόχο την υπηρέτηση των πολιτών και των συμφερόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μια ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ που με πράξεις και όχι με λόγια θα εμπνεύσει τους συνδημότες.
Μια ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ που με πρωτοπόρο την νεολαία, οι πολίτες θα μπουν μπροστά, στο προσκήνιο θα γίνουν πρωταγωνιστές.
Σε όλους εσάς, λέω ναι, είμαι εδώ, είμαστε εδώ, να αγωνιστούμε γι’ αυτά που μας εκφράζουν, γι’ αυτά που μας ενώνουν.
 Σήμερα εγκαινιάζουμε τον διάλογο, πάνω στον οποίο θα κτίσουμε τον νέο δήμο Σιντικής.
Με την συμμετοχή όλων, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις.
Πέρα από πολιτικές επιλογές και κομματικές προτιμήσεις.
Ήρθε η ώρα να πάρει τον λόγο ο πολίτης.

Γνωρίζω πως όλοι σας έχετε ιδέες, έχετε προτάσεις, έχετε κάτι ξεχωριστό να πείτε. 
Η προγραμματική πρότασή μας δεν θα έρθει ουρανοκατέβατη, αλλά θα βγει μέσα από τον διάλογο που θα έχουμε κάνει.
Διάλογο με όλους εσάς τους συνδημότες, διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και τους συλλόγους.
Διάλογο με τους νέους, τους ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού, διάλογο με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επιχειρηματίες.
Διάλογο με τους ανέργους, τους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους μας με τις ιδιαίτερες ανάγκες.
Διάλογο ακόμα και μ’ αυτούς που μας κοιτάνε και δεν μιλάνε, που μας αμφισβητούν, που μας απορρίπτουν, που θυμώνουν και αγανακτούν.
Τα αύριο της περιοχής εξαρτάται από εσάς.
Πάρτε την τύχη της στα χέρια σας.
Να ξεφύγουμε από ανεπάρκειες, από αλλοπρόσαλλες πολιτικές, από διαχειριστικούς τρόπους διοίκησης,  από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, από προχειρότητες, από έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής και έργων, από ευκαιρίες που χάνονται.
Οι συμπολίτες μας αξίζουν να είναι αισιόδοξοι, να ελπίζουν.
 Αναγγέλλουμε σήμερα την δημιουργία μιας ανεξάρτητης, ακομμάτιστης και πολυσυλλεκτικής κίνησης, ανοιχτής σε όλους  και δίνουμε την διαβεβαίωση ότι έτσι θα παραμείνουμε και πριν και κατά και μετά τις δημοτικές εκλογές.
Μια δημοτική κίνηση που συζητάει, κάνει διάλογο, που λέει όχι στους φωτεινούς παντογνώστες και στου αυτόκλητους σωτήρες. Στους επαγγελματίες της πολιτικής που κάνουν πολιτική χωρίς να παράγουν πολιτική.
Επιθυμώ απόψε μπροστά σε σας, από τους οποίους αντλώ δύναμη, πίστη και

κουράγιο να αναγγείλω την απόφασή μου να διεκδικήσω το αξίωμα του δημάρχου. Μια απόφαση με μεγάλο βάρος, με βαθύ αίσθημα ευθύνης και γεμάτη αγάπη για σας και τον τόπο. Σας υπόσχομαι να δώσω  τον καλύτερό μου  εαυτό, να καταθέσω όλες μου τις δυνάμεις.
Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι επαγγελματίας εθελοντής.
Φίλοι μου
Η ΣΙΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Δώστε μας την δύναμη να κάνουμε ρήξεις και ανατροπές παντού.
Να πάμε τον δήμο μας μπροστά.
 Η ΣΙΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *