29/6 Τιμήθηκαν οι ήρωες του 1913 στο Νέο Πετρίτσι

Βούρκωσαν τα μάτια, την περασμένη Κυριακή (25 Ιουνίου) στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Νέου Πετριτσίου, στην ταφή των οστών του λοχαγού Γεώργιου Παπαδόπουλου και του στρατιώτη Ιωάννη Φιωτάκη, που σκοτώθηκαν στις 27/6/1913 κατά τη «Μάχη της Βέτρινας» στα υψώματα γύρω απο τοχωριό.

Οι δύο ήρωες ήταν θαμμένοι στο σημείο «Άσπρη πέτρα», όπου έπεσαν μαχόμενοι τους Βούλγαρους κατακτητές, πριν απο 93 χρόνια.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πετριτσίου και με προσωπικές ενέργειες του προέδρου του σώματος Κώστα Γκαναβία, πραγματοποιήθηκε η ανακομιδή των οστών και η εκ νέου ταφή τους στο στρατιωτικό ηρώο, με όλες τις προβλεπόμενες τιμές.

Το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη των δύο ηρώων και όσων έπεσαν στην «μάχη της Βέτρινας», ενώ ακολούθησε δοξολογία για την απελευθέρωση της περιοχής, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριου.

Στη συνέχεια τα κασελάκια με τα οστά των δύο ηρώων, σκεπασμένα με την γαλανόλευκη και πάνω σε στρατιωτικό όχημα, πομπή μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Νέου Πετριτσίου, όπου μέσα σε συγκινητικό κλίμα, ενταφιάστηκαν, παρουσία πλήθους κόσμου.

Παρόντες στην τελετή οι βουλευτές Κώστας Τσιπλάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, ο νομάρχης Σερρών Κώστας Παπαπαναγιώτου, ο αντινομάρχης Παύλος Βασιλειάδης κα.

«Τιμήσαμε τους δύο ήρωες που έπεσαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι και ο τόπος μας αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πατρίδας» δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δήμαρχος Πετριτσίου Θεόδωρος Ταλιουρίδης, μετά το τέλος της τελετής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *