3/1 ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΧΑΡΩΠΟ

Έντεκα κρούσματα γαστρεντερίτιδαςΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΡΙΟ

Έντεκα κρούσματα γαστρεντερίτιδας εκδηλώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Χαρωπό. Η αναστάτωση των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος είναι μεγάλη και ήδη αποφεύγουν την κατανάλωση πόσιμου νερού και χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο.
Οι πρώτες ενδείξεις θέλουν το νερό να φέρει ευθύνη, αλλά τα οριστικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες, μετά την εξέταση των δειγμάτων νερού.
Στο κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου μεταφέρθηκαν συνολικά έντεκα άτομα, στα οποία και δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μάλιστα, σε μια οικογένεια, αρκετά μέλη της εκδήλωσαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και ήδη αποφεύγουν την κατανάλωση νερού από βρύσες και χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο.
Τόσο η διεύθυνση Υγείας, όσο και ο δήμος Σιδηροκάστρου, είναι επί ποδός. Ήδη, δύο επόπτες υγείας έχουν λάβει δείγματα από τις δεξαμενές ύδρευσης του χωριού. Ο νομίατρος, Κώστας Σπανός, ναι μεν είναι καθησυχαστικός, αλλά δηλώνει με έμφαση πως είναι ένα γεγονός που δε μπορεί να αγνοηθεί.
Ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου σε δηλώσεις του στον «Α» είπε: «Περίπου δέκα άτομα πήγαν στο κέντρο Υγείας με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Το κέντρο Υγείας, όπως όφειλε, ειδοποίησε τη διεύθυνση Υγείας, συνεννοηθήκαμε με αυτή και ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουν πάρει κάποια δείγματα και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Παράλληλα, ειδοποίησα και ένα ιδιωτικό εργαστήριο με το οποίο συνεργαζόμαστε, το οποίο θα πάρει σήμερα δείγματα, προκειμένου να αντιπαραβάλουμε τα αποτελέσματα για να είμαστε πιο σίγουροι. Ας μη πανικοβάλετε ο κόσμος και ας περιμένουμε πρώτα τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Καλό θα ήταν, πάντως, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα ας προσέχει λίγο ο κόσμος, μήπως είναι το νερό. Προληπτικά να αποφύγουν την πόση του νερού».
Ειρ. Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *