3/3 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ κας ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ Προς τον κ. Τσιότρα Γεώργιο Γ.Γ.Π.Κ.Μ.

Αξιότιμε κύριε Γενικέ
Η Νομαρχία Σερρών κατόρθωσε να συμβασιοποιήσει όλα τα έργα της ΣΑΝΑ 3 που αφορούν 26 έργα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2002-2006, ποσού συμβάσεων 30,9 εκατομμύρια ευρώ, ένα έργο προώθησης ευρυζωνικής πρόσβασης 75.000 ευρώ και 4 έργα INTERREG ΙΙΙα βελτίωσης ποιότητας ζωής 742.893 ευρώ. Συνολικά 31 έργα ποσού συμβάσεων 32,2 εκατομμυρίων ευρώ με πληρωμές μέχρι σήμερα 14,4 εκατομμυρίων ευρώ δηλαδή ποσοστό απορρόφησης 45%.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την επόμενη διετία (έως τα τέλη του 2008) συνολικού ποσού 17,8 εκατομμυρίων ευρώ αφού τα έργα είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Όπως έχει διαπιστωθεί καθυστερήσεις προκύπτουν από τις απαλλοτριώσεις για οδικά έργα και παρακαλούμε να απευθυνθείτε γραπτώς προς την Κτηματική Υπηρεσία, τον Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους/Γρ. Σερρών και τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Σερρών για ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων στα οδικά έργα Ζευγολατιό – Λιθότοπος και Μυρίνη-Ροδολίβος.
Θεωρούμε αναγκαία την χρηματοδότηση από το ΠΕΠ του υπό έργου κατασκευής των 3 κόμβων του οδικού άξονα Σερρών – Ν. Σκοπού προϋπολογισμού 890.000 ευρώ για την ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου. Αφορά τους ισόπεδους κόμβους Νεοχωρίου και Ν. Σκοπού και τον ανισόπεδο κόμβο στην θέση της κάτω διάβασης της οδού Νεοχωρίου-Μονόβρυσης, που η γέφυρα είναι αντικείμενο της υπό εξέλιξης εργολαβίας.
Για την αποκατάσταση των 10 χωματερών που κρίθηκαν επικίνδυνες από την ΔΙΠΕΧΩ/ΠΚΜ αναμένουμε την χρηματοδότηση της Νομαρχίας, υλοποιώντας παλαιότερη δέσμευση σας..
Ως προς την ολοκλήρωση της μελέτης της νέας γέφυρας του κάτω Στρυμόνα που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των επαρχιών Φυλίδας και Βισαλτίας για την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, ζητούμε την παρέμβαση σας στη ΔΔΕ/ΠΚΜ για να χρηματοδοτηθεί από τη   ΣΑΜΠ με το ποσό των 150.000 Ευρώ,  ώστε να  υπάρξει η απαραίτητη μελετητική ωριμότητα του έργου που θα διευκολύνει την ένταξη του στο Δ’ ΚΠΣ.
Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες των 2 γεφυρών του επαρχιακού δρόμου Σιδηροκάστρου – Αχλαδοχωρίου και της διευθέτησης των χειμάρρων Ευκαρπίας και Καμινικίων Σερρών και ευελπιστούμε τη χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων αυτών μέσω ΣΑΕΠ με πιστώσεις 2,5 και 31 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *