30/10 “ΚΑΖΑΝΙ” ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΣΙΝΤΙΚΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"


Σε αναβρασμό οι τρείς δήμοι και οι τρεις κοινότητες που καλύπτουν τα βόρειο τμήμα του νομού Σερρών, για τον «Καποδίστρια 2».

Οι δήμοι Σιδηροκάστρου, Πετριτσίου και Κερκίνης, καθώς και οι κοινότητες Προμαχώνα, Αγκίστρου και Αχλαδοχωρίου, που καλύπτουν τη συνολική έκταση της παλαιάς επαρχίας Σιντικής, επιχειρούν να αρθρώσουν τη δική τους πρόταση για τη διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.Σύμφωνα με την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο βόρειο τμήμα του νομού Σερρών, προτείνεται η συνένωση των δήμων Πετριτσίου και Κερκίνης με τον δήμο Ηράκλειας και η συνένωση των κοινοτήτων τριών κοινοτήτων με τον δήμο Σιδηροκάστρου, που ουσιαστικά είναι ο μεγάλος «χαμένος» αφού θα καλύπτει σχεδόν το 1/3 της παλαιάς επαρχίας Σιντικής και θα είναι από τους μικρότερους δήμους σε επίπεδο νομού,

Με πρόσφατο ψηφισμά το Δημοτικό Συμβούλιο Σιδηροκάστρου, ζήτησε να «ταυτι­στεί πλή­ρως ο δήμος με τα διοι­κη­τι­κά ό­ρια της πρώ­ην ε­παρ­χί­ας Σι­ντι­κής».Τησυνένωση δηλαδή των δήμων Πε­τρι­τσί­ου και Κερ­κί­νης καθώς και τωνκοινοτήτων Αγκί­στρου, Αχλα­δο­χω­ρί­ου, Προ­μα­χώ­να στον δήμοΣιδηροκάστρου.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σάββας Κοσμίδης, ζήτησε και τη συνένωση των Δ.Δ Παλαιοκάστρου και Γεφυρουδίου του δήμου Σκοτούσας στον δήμο Σιδηροκάστρου.

Στις κοινότητες, ο Προμαχώνας και το Άγκιστρο, θα προτιμούσαν να συνενωθούν μεταξύ τους, εφόσον ο τελικός νόμος επιτρέψει τη διατήρηση κοινοτήτων στη χώρα. Το Αχλαδοχώρι θα συνενωθεί με τον δήμο Σιδηροκάστρου, μη έχοντας εναλλακτική επιλογή.

Στον δήμο Πετριτσίου,διαμορφώνονται τρεις τάσεις. Της πλήρους συνένωσης με τον δήμοΣιδηροκάστρου, της διχοτόμησης μεταξύ των δήμων Σιδηροκάστρου καιΗράκλειας, ή της συνένωσης με τον δήμο Κερκίνης και τις κοινότητεςΠρομαχωνα και Αγκίστρου σε έναν ενιαίο δήμο. Η πρόταση του ΙΤΑ γιασυνένωση με τον δήμο Ηράκλειας, βρίσκει αντίθετες τις τοπικές κοινωνίεςτων Δ.Δ του δήμου Πετριτσίου, επάνω από τον Στρυμόνα (Ν.Πετρίτσι,Βυρώνεια, Ακριτοχώρι και Μανδράκι).

Καιστον δήμο Κερκίνης, υπάρχουν αντιδράσεις για την προτεινόμενη συνένωσημε τον δήμο Ηράκλειας και προτείνεται η δημιουργία ενός ενιαίου δήμουμε τονν γειτονικό δήμο Πετριτσίου και ίσως με τη συμμετοχή τωνκοινοτήτων Προμαχώνα και Αγκίστρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *