30/11 Ενέργειες Θεόφιλου Λεονταρίδη για ευνοϊκές ρυθμίσεις

Με δελτίο τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόφιλος Λεονταρίδης, ανακοινώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει ολόκληρο το νομό Σερρών ως «παραμεθόριο και προβληματικό τύπου Α΄». Αναφέρει μεταξύ άλλων :

Τα βασικά κριτήρια που πείθουν την κυβέρνηση για την ανάγκη χαρακτηρισμού του Νομού Σερρών ως « Παραμεθορίου στο σύνολό του και Προβληματικού τύπου Α΄» και παρέθεσε ο βουλευτής, εκτός των άλλων, είναι τα εξής:
Α) Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ του Νομού που κατατάσσει τον Νομό Σερρών στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των νομών της χώρας (47ος).
Β)Το ποσοστό της ανεργίας στο Ν.Σερρών που διαμορφώνεται σε επίπεδα του 14% όταν στη χώρα είναι κάτω του 10%.
Γ) Ο τομέας της φυτικής παραγωγής όπως και της ζωικής παραγωγής που βρίσκεται σε συνεχή φθίνουσα πορεία.
Δ) Ο τομέας της βιομηχανίας και βιοτεχνίας όπως και του εμπορίου που βρίσκονται κάτω από το 50% της συνολικής δραστηριότητας του μέσου όρου των αντίστοιχων Ελληνικών επιχειρήσεων .
Ιστορικά τα πάσης φύσεως φορολογικά και οικονομικά κίνητρα ήταν χαμηλής ενίσχυσης με εξαίρεση το τελευταίο αναπτυξιακό νόμο και δεν συνέβαλαν στην ανάπτυξη των επενδύσεων .
Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία της οικονομικής κατάστασης στο Ν .Σερρών απαιτούνται παρεμβάσεις για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση του και ένα πλέγμα δράσεων για την οικονομική ανάκαμψή του.
Μετά την ανάπτυξη από το Θεόφιλο Λεονταρίδη των πειστικότατων επιχειρημάτων τα οποία και κατέθεσε, αντιμετωπίζεται πλέον θετικά ο νομός Σερρών με νομοθετική ρύθμιση που θα γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα να χαρακτηρισθεί «Παραμεθόριος στο σύνολό του» και με διυπουργική απόφαση «Προβληματικός τύπου Α΄» με όλα τα πλεονεκτήματα που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία ,για σημαντικούς οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς όπως μοριοδότηση προσλήψεων ,επιδόματα, επιδότηση της αγοράς κατοικίας , επιδοτούμενα δάνεια , μετεγγραφές σε Πανεπιστημιακές Σχολές και ΤΕΙ, τη συνυπηρέτηση και τις μετατάξεις Δημοσίων Υπαλλήλων κ.λ.π.
Τα παραπάνω μέτρα μπορούν να συμβάλλουν στην άρση των αδικιών ,στην ίση μεταχείριση των πολιτών, στην συγκράτηση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Ν.Σερρών και θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης μαζί με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητο να ξεδιπλωθούν για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ο βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης μετά την θετική αυτή εξέλιξη του θέματος εκτιμά ότι θα χρειασθούν σοβαροί και υπεύθυνοι χειρισμοί για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για ένα σημαντικό πρόβλημα που νομού μας που εκκρεμούσε για πολλά χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *