30/4 ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΕΥΝΟΪΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

ΚΑΙ Ο Ν.ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,και ο νομός Σερρών, εντάσσεται στο ευνοϊκό μέτρο της ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, με την παροχή εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου.

Το μέτρο, που ήδη εφαρμόζεται σε νομούς της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, αφορά επιχειρήσεις βιομηχανικού, βιοτεχνικού, μεταλλευτικού, κτηνοτροφικού ή ξενοδοχειακού τύπου, που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στο νομό.

Η ρύθμιση για το νομό Σερρών, έγινε κατορθωτή, μετά την λεπτομερή μελέτη του Επιμελητηρίου, που ενέκριναν οι τεχνοκράτες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. «Παρουσιάσαμε μια αναλυτική μελέτη για τη σημερινή κατάσταση και εξηγούσαμε διεξοδικά τους λόγους, που θα έπρεπε και ο νομός μας να μπεί στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, για τους επιχειρηματίες» τόνισε σε δηλώσεις του στο infoserres.gr ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ, Αλέξανδρος Χρυσάφης, που επεσήμανε το ρόλο των βουλευτών της ΝΔ, στην προώθηση του συγκεκριμένου χρόνιου αιτήματος, των Σερραίων επιχειρηματιών.

Ικανοποιημένοι απο την θετική αυτή εξέλιξη, δήλωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, αλλά και ο νομάρχης Σερρών, που τόνισαν πως πολλά μπορούν να επιτευχθούν, όταν υπάρχει κοινός συντονισμός και δράση.

Απο την πλευρά τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Άρης Μουσιώνης και Μάρκος Μπόλαρης, εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί, όσον αφορά τη συγκεκριμένη ρύθμιση και τα αποτελέσματα της εφαρμογής της στο νομό Σερρών.
Να σημειωθεί τέλος, πως ο νομός Σερρών, είναι ο πρώτος που εντάσσεται στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, απο τους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας.

πηγή: www.infoserres.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *