30/6 ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ Ο ΝΟΜΟΣ


Γεγονός αποτελεί η ένταξη του νομού Σερρών, στα Ειδικά Περιφερειακά Προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), για την καταπολέμηση της ανεργίας, μετά από εισήγηση του διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. Γιώργου Βερναδάκη (27/6).

Τα 12 προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 75,3 εκατομμυρίων ευρώ, αφορούν τους Δράμας, Ζακύνθου, Καβάλας, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Χίο, και στοχεύουν στη δημιουργία συνολικά 8.000 ευκαιριών απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 18 έως 64 ετών (εγγεγραμμένους στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ), των συγκεκριμένων νομών.
Τα προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης περιλαμβάνουν δύο δράσεις: α) Την επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων (Ν.Θ.Ε) και β) Την επιχορήγηση Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ν.Ε.Ε.) για τη δημιουργία της δικής τους ατομικής επιχείρησης.
Απόλυτα ικανοποιημένος από την ένταξη του νομού Σερρών, στα Ειδικά Περιφερειακά Προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης, δήλωσε ο νομάρχης Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης, που ανακοίνωσε την εξέλιξη στα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κατά τη τελευταία συνεδρίαση του σώματος, το βράδυ της Τετάρτης (27/6).
Η ένταξη του νομού στα συγκεκριμένα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ, είχε ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Απασχόλησης, Γεράσιμο Γιακουμάτο, όταν είχε επισκεφθεί επίσημα τις Σέρρες τον περασμένο Μάρτιο (10/3).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *