30/7 ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΜΕΤΑ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΤΟΥ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε

Τη δημιουργία Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, στον νομό Σερρών, προωθει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μετά απο πρόταση της βουλευτή Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, που ασχολήθηκε με το θέμα και συνεργάστηκε με τον αντινομάρχη Διοίκησης και Οικονομίας, Σοφοκλή Θεμιστοκλέους, προκειμένου να υπάρξει πλήρη ενημέρωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.


Με το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τη βιομηχανία, που συνέταξε το Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, προβλέπεται η δημιουργία τεσσάρων ελευθέρων ζωνών στη Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων μία είτε στον Προμαχώνα, είτε στον οδικό άξονα Σιδηροκάστρου – Σερρών.
Όπως έκανε γνωστό η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, και ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, Γιώργος Σουφλιάς, θεωρεί ιδανικό το νομό Σερρών, λόγω του συνοριακού χαρακτήρα του και σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες υποδομές, μεταφορών και τις προγραμματιζόμενες βάσει του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης εμπορευματικές και μεταποιητικές ζώνες, τη δημιουργία ελεύθερης ζώνης στα όρια του. Ενώ και ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, δήλωσε πως : «καταλληλότεροι χώροι για τη δημιουργία των ζωνών, κρίνονται και οι βιομηχανικές περιοχές κοντά στα σύνορα ή σε οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες».
Το θέμα δημιουργίας Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (25/7), όπου αποφασίστηκε ομόφωνα, να τεθεί θέμα επίσημης διεκδίκησης. Μιλώντας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ζήτησε να μην τεθεί τώρα θέμα για το που ακριβώς θα χωροθετηθεί το έργο : «Θα πρότεινα κατ’ αρχήν για λόγους που έχουν σχέση με την αποτελεσματικότητα της διεκδίκησης ως πρόταση να αναφερθεί   ο νομός Σερρών ως όλον και μετά να προταχθούν οι δύο περιοχές, του Προμαχώνα και του άξονα Σερρών – Σιδηροκάστρου».

Απο την πλευρά του, ο αντινομάρχης Διοίκησης και Οικονομίας, Σοφοκλής Θεμιστοκλέους, τόνισε πόσο σημαντικό για το νομό Σερρών, θα είναι η δημιουργία της Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, που ουσιαστικά θα αποτελεί ένα παράθυρο των βαλκανικών χωρών, μέσα στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *