31/1 ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ


Μετά την ταφή του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου, το πρωί της Πέμπτης (31/1), ο χρόνος μετράει αντίστροφα, για την εκλογή νέου προκαθυμένου της ελλαδικής εκκλησίας, την Πέμπτη 7/2.Οπως όλα δείχνουν, μέχρι τώρα οι μητροπολίτες που φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν τον Θρόνο είναι τουλάχιστον πέντε, αν και οι περισσότεροι έως τώρα δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους. Πρόκειται για τoυς : Θηβών Ιερώνυμο, Σπάρτης Ευστάθιο, Θεσσαλονίκης Άνθιμο, Σύρο Δωρόθεο και Δημητριάδος Ιγνάτιο.
Όσοναφορά τα πρόσωπα που στηρίζουν οι τρεις μητροπολίτες του νομού Σερρών,δεδομένη είναι η υποστήριξη του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριου,στην υποψηφιότητα του μητροπλίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου, ο οποίος είναικαι "πνευματικός" του πατέρας. Βέβαια σύμφωνα με δημοσιεύματα, ηδυναμική του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα ζητούμενο.Πνευματικό του ανάστημα είναι ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος,ο οποίος κατ΄ άλλους θα μπορούσε να αποτελέσει και εναλλακτικήυποψηφιότητα. Στην περίπτωση αυτή, βέβαιη θεωρείται η στήριξη και τουμητροπολίτη Σιδηροκάστρου.
Υπέρ του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου, προσανατολίζεται και ο μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου, Ιερόθεος, χωρίς όμως μα έχει ξεκαθαρίσει τι θα πράξει εφόσον ο Άνθιμος δεν θέσει υποψηφιότητα.
Η υποψηφιότητα του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου πιστεύεται πως θα μπορούσε να προσελκύσει μια ομάδα δέκα μητροπολιτών, ανάμεσά τους και ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος.
Εκτόςαπό Βολιώτης, ο μητροπολίτης Θεολόγος έμεσα προέρχεται εκκλησιαστικάαπό την ίδια ομάδα από το οποία προέρχεται και ο μητροπολίτης Ιγνάτιος,την οργάνωση «Χρυσοπηγή», καθώς και απο το περιβάλλον του μακαριστού  Χριστόδουλου.
Στα μειονεκτήματα του Ιγνατίου η … προέλευση. "Δεν μπορεί δύο συνεχόμενοι αρχιεπίσκοποι να προέρχονται απο τον Βόλο" λένε πολλοί ιεράρχες, που δεν αντιμετωπιζουν θετικά την υποψηφιότητα του μητροπολίτη Δημητριάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *