4/10 5Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στην εθελοντική προσφορά αίματος αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί σ’ όλους μας μια προτεραιότητα στις επιλογές και στους στόχους. Καθημερινά όλοι προσπαθούμε με τον καλύτερο τρόπο να δημιουργήσουμε νέους εθελοντές αιμοδότες και να διατηρήσουμε τους παλαιούς, μοιράζοντας έτσι την ελπίδα στους πάσχοντες ότι το αύριο θα ανήκει σ’ όλους.

Η Λαμπαδηδρομία για την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας είναι πια θεσμός. Αποτελεί μαζί με την Αμφικτιονία και το Συνέδριο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας το τρίπτυχο προσπαθειών, που στόχο έχουν την ανάδειξη του μεγάλου ζητήματος που είναι η αυτάρκεια της χώρας μας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Η φλόγα της αιμοδοσίας στο πέρασμά της κατάφερε να συμπαρασύρει, να ευαισθητοποιήσει και να προσελκύσει στην οικογένεια των εθελοντών αιμοδοτών μυριάδες συνανθρώπων μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πεντάχρονης πορείας που ακόμα περισσότερο μοιράζει το κουράγιο για την συνέχεια ενός αγώνα που ξεχειλίζει από ανθρωπιά.
Σας καλούμε όπως κάθε φορά να τρέξουμε, όλο και περισσότεροι πάλι μαζί για να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα που είναι γεμάτο αγάπη και προσφορά, δημιουργώντας έναν κόσμο καλύτερο, πιο όμορφο και πολιτισμένο. Γιατί… Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Συνεργάτες μας πάντα η Νομαρχία, οι Δήμοι, τα Τοπικά Διαμερίσματα, η Ιερά Μητρόπολης, διάφοροι σύλλογοι, σύλλογοι πασχόντων, το Νοσοκομείο, άλλοι φορείς, δίνουν την ευκαιρία με τις παράλληλες εκδηλώσεις που προγραμματίζουν στην διάρκεια των διαδρομών να προάγεται το αίσθημα ευθύνης όλων, προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο, γιατί …
ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΥΤΥΧΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
Στις 17 Αυγούστου 2007 στα Γιάννενα, πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Αιμοδοτικής φλόγας και έγινε η έναρξη της 5ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, για να καταλήξει στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και θα γίνει η 21 η Αμφικτιονία.
Ο Σύλλογος των Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε και φέτος, αναγνωρίζοντας την δυσκολία του εγχειρήματος να αναλάβει τον συντονισμό της διοργάνωσης της 5 ης Λαμπαδηδρομίας στους Νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης. Ζητήσαμε, κατά την διάρκεια την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ε.Κ.Α.Β. για την ομαλή διεξαγωγή της Λαμπαδηδρομίας και η οποία θα μας παρασχεθεί.
Μεγάλος Χορηγός της 5ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας είναι ο Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. με το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρικτές δε αυτής της διοργάνωσης είναι ο Ο.Τ.Ε. Α.Ε., FIBRAN A.E . – Δ. Αναστασιάδης, Σωτίδης Market και πολλοί άλλοι ιδιώτες χορηγοί. Ζητήθηκε για τρίτη φορά η ΕΡΤ και η ΕΡΤ3 να καλύψουν την δράση ως Χορηγοί Επικοινωνίας.
Νοιώθουμε όμως πρωτίστως την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λαμπαδηδρόμους που θα συμμετέχουν και μεταφέρουν σε κάθε γωνιά του Νομού μας το μήνυμα της προσφοράς, καθώς επίσης και σε όσους θα συμβάλουν ξεχωριστά στη διοργάνωση της Λαμπαδηδρομίας.
Οι Σύλλογοι συνοδοιπόροι της προσπάθειας στο Νομό μας είναι ο Ορειβατικός Νιγρίτας, οι Σύλλογοι των Γονέων Δημοτικών και Γυμνασίων Τερπνής και Νιγρίτας, ο Φυσιολατρικός – Ορειβατικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου, ο Σύλλογος Σησαμιωτών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Σερρών , ο Σ.Ε.Α. Λευκώνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής, ο Σύλλογος Γυναικών Τερπνής, ο Αθλητικός Σύλλογος "ΑΣΠΙΔΑ" Τερπνής, η Φιλόπτωχος Αδελφότης "Ζωοδόχου Πηγής" Τερπνής,
Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Δ.Ε.Π.Κ.Α. Σερρών, του Δήμου Νιγρίτας και του Δήμου Σιδηροκάστρου θα συμβάλλουν ιδιαίτερα παραγωγικά στην πραγματοποίηση της όλης διοργάνωσης.
ΑΣ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ "ΚΕΛΑΡΙΑ" ΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ… ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ.
Η άφιξη της φλόγας στον Νομό Σερρών θα γίνει στης 8 Οκτωβρίου 2007 με πρώτο σταθμό την μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό στάδιο…
5η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών
Πρόγραμμα Διαδρομών
 

Μέρος Διαδρομής 3ης
8 Οκτωβρίου 07
Ημέρα Δευτέρα
18:00 Στα όρια του Λευκώνα (προς Θεσσαλονίκη)
Το ΕΚΑΒ Σερρών παραλαμβάνει την φλόγα από τον Σύνδεσμο Συλλόγων Αιμοδοτών Αν. Μακεδονίας – Θράκης.
  18:00 – 18:30 Διαδρομή της φλόγας μέσο Δήμου Λευκώνα προς το Δημοτικό Στάδιο (Εθνικό) με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ και Μαραθωνοδρόμο κ. Δημήτρη Ταγίκα.
  18:40 Άφιξη της φλόγας στο Σταδιο στην διάρκεια τις μεγάλης εκδήλωσης "ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ"
Άναμα βωμού της 5ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών. Χαιρετισμός του Συλλόγου Τερπνιωτών.
  19:00 – 21:00 Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης οι λαμπαδηδρόμοι θα διανέμουν έντυπο υλικό σχετικό με την Εθελοντική Αιμοδοσία.
     
9 Οκτωβρίου 07
Ημέρα Τρίτη
09:30 – 10:30 Η Φλόγα μεταφέρεται με λαμπαδηδρόμους τους μαθητές του Γυμνασίου Τερπνής στο Σταθμό Πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών και στην Αστυνομική Διεύθυνση Νομού Σερρών (Τιμητικά).
  11:00 Άφιξη της φλόγας στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Υποδοχή στο σταθμό Αιμοδοσίας.
  12:00 Άφιξη της φλόγας στο Δημαρχείο της πόλης των Σερρών. Σταθμός 30′ Υποδοχή – Χαιρετισμοί.
  13:00 Άφιξη της φλόγας στο Μέγαρο της Νομαρχίας Σερρών. Υποδοχή – Σταθμός.
  14:00 – 17:00 Ανάπαυση Λαμπαδηδρόμων.
  17:30
Άφιξη της φλόγας στα όρια του Δήμου Σιδηροκάστρου. Παραλαβή από τους Λαμπαδηδρόμους του Φυσιολατρικού – Ορειβατικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου.
 
17:30 – 19:00
Διέλευση της φλόγας από κεντρικές οδούς του Δήμου Σιδηροκάστρου.
 
19:00
Υποδοχή των Λαμπαδηδρόμων στην πλατεία του Σιδηροκάστρου
Άναμμα βωμού – Εκδηλώσεις – Διανυκτέρευση
.
     
10 Οκτωβρίου 07
Ημέρα Τετάρτη
10:30 Στα όρια του δήμου Νιγρίτας (προς Σέρρες) το τμήμα αιμοδοσίας του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας παραλαμβάνει την φλόγα. Σταθμός 15′ στο Γυμνάσιο Νιγρίτας.
  10:45 – 12:30 Η φλόγα διέρχεται κεντρικές οδούς του Δήμου με Λαμπαδηδρόμους του Συλλόγου Γονέων των Δημοτικών και του Γυμνασίου Νιγρίτας. Διέλευση από το Κέντρο Υγείας και το ΚΑΦΚΑ Νιγρίτας.
  13:00 Άφιξη της φλόγας στο Δημαρχείο της Νιγρίτας Σταθμός 30′. Υποδοχή – Σύντομοι χαιρετισμοί.
  14:00 – 18:00 Ανάπαυση Λαμπαδηδρόμων.
  18:00 Στα όρια του Δημοτικού Διαμερίσματος της Τερπνής (Θέση Καλλιθέα). Την φλόγα παραλαμβάνουν οι λαμπαδηδρόμοι της Τερπνής από την πόλη της Νιγρίτας.
  18:00 – 19:00 Η φλόγα διέρχεται τις κεντρικές οδούς της Τερπνής
  19:00 Αφιξη της φλόγας στην κεντρική πλατεία. Υποδοχή με εκδηλώσεις, ομιλίες.  Χαιρετισμοί   Η Τερπνή γιορτάζει την Εθελοντική Αιμοδοσία.
     
Τέλος 3ης διαδρομής

 
* Υπεύθυνος Διαδρομής : Δρούγγος Χρήστος τηλ 6944224864
Πρόεδρος Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Ε.Α.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *