4/11 ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Μήνυμα προς όλους με κύριους αποδέκτες τους «άρχοντες» των Σερρών έστειλε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξερχόμενος του νομαρχιακού καταστήματος, όπου είχε τις πρώτες του επαφές το απόγευμα της Τετάρτης.

«Τελείωσε η εποχή των αιτημάτων. Είναι η εποχή της σκληρής δουλειάς». Με αυτή τη φράση έστειλε μήνυμα προς όλους, σημειώνοντας ότι είναι ώρα για σκληρή δουλειά και υπογραμμίζοντας ότι οι πρωτοβουλίες ξεκινούν από τον ίδιο τον τόπο.

«Σκοπός είναι να χαραχθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το νομό. Θα πρέπει, όμως, να δούμε όλες τις πτυχές. Και τις καλές και τις κακές. Τι έχει γίνει και τι δεν έχει γίνει. Που χρειάζεται η δική μας βοήθεια. Που χρειάζεται η συμβολή όλων των φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, της αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να γίνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο θα τηρήσουμε με ευλάβεια».

Σημειώνοντας ότι ο τουρισμός είναι ένας τομέας με υψηλούς όρους ανταγωνισμού, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στη διεθνή σκηνή, επισήμανε ότι η περιοχή των Σερρών έχει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα. «Φοβούμαι ότι σε ένα μεγάλο βαθμό αυτά δεν έχουν αξιοποιηθεί γι’ αυτό υπογράμμισε την ανάγκη μέσα απ’ όλα αυτά που συζητήσαμε και από κοινού αποφασίσαμε, να ενταχθεί ο νομός Σερρών στον τουριστικό αναπτυξιακό χάρτη της Ελλάδας. Οι Σέρρες είναι γνωστές για άλλους λόγους. Ως γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ως χώρος αγώνων και θυσιών στο παρελθόν. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά που έχει να κάνει με το μέλλον της, που είναι η ανάπτυξη και η πρόοδος. Με σκοπό να κρατηθούν εδώ οι νέοι άνθρωποι, να δυναμωθεί η κοινωνική συνοχή, να διαμορφωθεί ένα φιλόξενο και φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Είναι ένας νομός που έχει αντέξει. Έχει αξιότατο ανθρώπινο δυναμικό. Πραγματικά εμπνευσμένους και δημιουργικούς ανθρώπους που όπου και αν έχουν βρεθεί έχουν διακριθεί».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ενθουσιασμένος με το πάθος των Σερραίων και όταν ρωτήθηκε ποιες θα είναι οι άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου για να μπει η περιοχή σε τροχιά τουριστικής αξιοποίησης, απάντησε: «Στο σχεδιασμό, στη στρατηγική αλλά και σε κάτι που έχει να κάνει με την καθημερινότητα μας. Σε μια γενική προσπάθεια, μια εκστρατεία νοικοκυρέματος».

Στην ολιγόωρη συνάντηση που είχε με δημάρχους, κοινοτάρχες και εκπροσώπους φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων του νομαρχιακού συμβουλίου, είπε ότι ο νομός Σερρών είναι μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, τονίζοντας ότι με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά. Όλα αυτά – όπως είπε – θα γίνουν πραγματικότητα μόνο αν διαμορφωθεί μια συγκροτημένη στρατηγική και πολιτική και έτσι σύντομα ο νομός θα είναι στην πρώτη γραμμή. Ειρ. Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *