4/11 “ΓΑΛΑΖΟ … ΠΡΑΣΙΝΟΣ” Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Στις εκλογές του 2002 η ΝΔ είχε πετύχει να εκλέξει δημάρχους που είτε είχαν το χρίσμα είτε προέρχονταν από το χώρο της, σε 18 από τους 22 δήμους του νομού, παίρνοντας τη ρεβάνς για τη συντριπτική νίκη των υποψήφίων του ΠΑΣΟΚ στιςεκλογές του 1998.

Έτσι το 2002 μόνο οι δήμοι Αμφίπολης, Καπετάν Μητρούση, Λευκώνα και Ροδολίβους ήταν <<πράσινοι>> στον αυτοδιοικητικό χάρτη του νομού.Οι εκλογές του Οκτωβρίου, ανέτρεψαν…. 

…. την «γαλάζια» υπεροχή στον σερραϊκό χάρτη, με το ΠΑΣΟΚ να έχει εκλέξει επιπλέον δημάρχους που είτε  είχαν την επίσημη στήριξη είτε προέρχονται από τον ίδιο χώρο.
Έτσι σήμερα η ΝΔ κατάφερε να διατηρήσει, άμεσα ή έμμεσα 14 δήμους, ενώ το ΠΑΣΟΚ οκτώ.
Συγκεκριμένα δήμαρχοι που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ, και εξελέγησαν είτε ως χρισμένοι υποψήφιοι, είτε ως ανεξάρτητοι με τη στήριξη του κόμματος, εξελέγησαν στους δήμους : Αλιστράτης, Βισαλτίας, Κερκίνης, Λευκώνα, Νιγρίτας, Πρώτης, Ροδολίβους, Σιδηροκάστρου, Σκοτούσσας, Σκουτάρεως, Στρυμόνα, Στρυμονικού, Τραγίλου και Σερρών

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, δήμαρχοι που προέρχονται από το χώρο του, είτε χρισμένοι υποψήφιοι, είτε ως ανεξάρτητοι, πέτυχαν την εκλογή τους στους δήμους : Αμφίπολης, Αχινού, Εμμανουήλ Παπά, Ηράκλειας. Κ. Μητρούσι, Κορμίστας, Νέας Ζίχνης και Πετριτσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *