4/2 Τα επεισόδια άνοιξαν τα σύνορα

Αποκλιμακώθηκε η ένταση των τελευταίων ωρών στον Προμαχώνα, μετά την απόφαση των αγροτών να ανοίξουν τα σύνορα απο τις 11.00 το βράδυ της Τετάρτης (3/2) για όλα τα οχήματα. Το βράδυ της Τρίτης (2/2) σημειώθηκαν φραστικά επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και οδηγούς που επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο με τα οχηματά τους.

Να σημειωθεί πως αρχικά οι αγρότες είχαν ανακοινώσει στ ΜΜΕ  πως σε ένδειξηκαλής θέλησης, θα επέτρεπαν τη διέλευση όλων των οχημάτων από τις11.00 το βράδυ της Τετάρτης, μέχρι τα μεσάνυχτα. Ανακοίνωση, την οποίαλίγο αργότερα τη διέψευσαν. Εντούτοις τα σύνορα άνοιξαν για τιςεπόμενες ώρες, με αποτέλεσμα να μπει τέλος (για την ώρα) στις ουρέςχιλιομέτρων απο τα φορτηγά που ήταν αποκλεισμένα, από και προς τηΒουλγαρία.
Αργά το βράδυ της Τρίτης, δεν έλλειψαν αιαντεγκλήσεις, όταν αγανακτισμένοι οδηγοί που παρέμεναν γιαώρες εγκλωβισμένοι εξαιτίας του αποκλεισμού του μεθοριακού σταθμού απότους αγρότες, επεχείρησαν να περάσουν με τα αυτοκίνητά τους από τομοναδικό άνοιγμα στο μπλόκο που χρησιμοποιείται για τις έκτακτεςανάγκες διέλευσης από και προς τη Βουλγαρία.

Εξαιτίαςτου αποκλεισμού, νταλίκες, φορτηγά και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητασχημάτιζαν ουρά 20 χλμ εντός των ελληνικών συνόρων, ενώ ανάλογη ήταν ηκατάσταση και στη γειτονική χώρα. Με το θερμόμετρο να δείχνει -8βαθμούς Κελσίου και τους αγανακτισμένους οδηγούς να διαμαρτύρονται, οιαγρότες αποφάσισαν να ανοίξουν το μπλόκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *