4/4 ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ…Η τροχαία προειδοποιεί

Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών εν όψει των εορτών του ΠΑΣΧΑ και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από 30-3-2007 μέχρι 15-4-2007, λαμβάνει αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης, ασφάλειας και τροχαίας.

-Στα μέτρα αυτά κυρίαρχο και πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχει η τροχαία αστυνόμευση χωρίς ωστόσο να υπολείπεται η συμβολή και των άλλων αστυνομικών υπηρεσιών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, σ’ όλο το φάσμα αστυνομικού ενδιαφέροντος και στην εμπέδωση και παγίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.
-Με γνώμονα και αντικειμενικό σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, την οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κινουμένων με κάθε είδους τροχοφόρο, ιδιαίτερα κατά την προαναφερόμενη εορταστική περίοδο, από την υπηρεσία μας έχουν καταρτισθεί σχέδια λήψης μέτρων τροχαίας και αστυνόμευσης-ασφάλειας. -Στα πλαίσια υλοποίησης των σχεδίων (τροχαίας-αστυνόμευσης-ασφάλειας), οι έλεγχοι θα ενταθούν τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και θα αφορούν: ΑΛΚΟΤΕΣΤ, ταχύτητα (εντός και εκτός κατοικημένων περιοχών), ζώνες ασφαλείας, προστατευτικό κράνος, παιδικά καθίσματα, αντικανονική αλλαγή λωρίδων κυκλοφορίας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, κίνηση στην αριστερή λωρίδα και γενικά σε όλες τις παραβάσεις που συνθέτουν επικίνδυνη και προκλητική οδήγηση.
-Αναφορικά με τους ελέγχους των βαρέως τύπου οχημάτων (φορτηγών , λεωφορείων κ.λ.π.), πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και σε επιλεγμένα κομβικά σημεία του Ν. Σερρών από συνεργεία αποτελούμενα από υπαλλήλους της Δ/νσης Συγκοινωνιών, Νομαρχίας, ΚΤΕΟ και Τροχαίας. Οι έλεγχοι αυτοί αφορούν: Φόρτωση, καυσαέρια, τεχνικός έλεγχος, παράνομη μεταφορά, παράνομη σύζευξη.
-Πέραν των προαναφερομένων ειδικών ελέγχων, θα πραγματοποιούνται και τακτικοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες τροχαίας και θα περιλαμβάνουν: Άδεια οδήγησης, φόρτωση (υπέρβαρο, κάλυψη φορτίου), μη κίνηση στο άκρο δεξιό της οδού, ακαταλληλότητα ελαστικών, φώτα γενικώς, ΚΤΕΟ.
-Σε κάθε περίπτωση που η επικινδυνότητα του φορτίου είναι τεκμηριωμένη, θα ακινητοποιείται το όχημα και θα εφαρμόζεται η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία. -Επίσης συνεχείς και εντατικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλους τους βασικούς οδικούς άξονες του Νομού Σερρών.
-Οι κυριότεροι οδικοί άξονες της περιφέρειας μας στους οποίους παρατηρείται αυξημένη κίνηση είναι:
α) Ε.Ο. Σερρών-Θεσσαλονίκης β) Ε.Ο. Σερρών-Προμαχώνα γ) Ε.Ο. Σερρών-Δράμας δ) Ε.Ο. Μεσορράχης-Αμφίπολης ε) Επ. οδός Σερρών-Νιγρίτας στ)Επ. οδός Σερρών-Λαιλιά ζ) Επ. οδός όρια Ν. Σερρών-Δράμας-Αμφίπολης η) Επ. οδός γέφυρα ποταμού Στρυμόνα-όρια Ν.Σερρών-Κιλκίς θ) Επ. οδός Στρυμονικού-Λιθοτόπου-Ηράκλειας ι) Επ.    οδός Ν.κερδυλλίων-Νιγρίτας-Στρυμονικού ια)Επ. οδός Νεοχωρίου-Ν.Σκοπού-Πεθελινού
-Σε κάθε οδικό άξονα θα κινούνται περιπολικά αυτοκίνητα, κατά τις ώρες 06.00-14.00, 14.00- 22.00 και 22.00-06.00 και θα διενεργούνται έλεγχοι ΡΑΝΤΑΡ   και ΑΛΚΟΤΕΣΤ.
-Επίσης, αυξημένα μέτρα ασφάλειας και Τάξης θα λαμβάνονται από όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομικής    Δ/νσης   Σερρών,   με   φρούρηση   και    επιτήρηση   των   χρηματοπιστωτικών καταστημάτων και διενέργεια ελέγχων για την αποτροπή κλοπών-διαρρήξεων-ληστειών.
-Θα διατίθενται πεζές περιπολίες τις πρωινές και απογευματινές ώρες, που παρατηρείται  αυξημένη αγοραστική δραστηριότητα.
-Για την ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας, η Ο.Π.Κ.Ε. θα συμβάλει σημαντικά με τη διενέργεια ελέγχων σε επιλεγμένα σημεία, καθώς και η ΟΕΠΤΑ στα μέτρα τροχαίας.
-Τέλος λαμβάνονται αυξημένα μέτρα αγορανομίας, σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες,  στα αγαθά εορταστικής κατανάλωσης με διενέργεια αγορανομικών, αστυκτηνιατρικών και υγειονομικών ελέγχων, ενώ οι έλεγχοι για παράνομη διακίνηση – χρήση πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων θα είναι εντατικοί και σε βάρος των παραβατών θα εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία.
-Επισημαίνεται σ’ όλους τους οδηγούς, να εφαρμόζουν πιστά τους κανόνες του Κ.Ο.Κ., έχοντας διαρκώς υπόψη, ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα τους περιμένουν να επιστρέψουν κοντά τους, σώοι και αβλαβείς.
-Με την ευχή και την προσδοκία ότι όλες οι μετακινήσεις των συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια των εορτών θα είναι αναίμακτες,   ο Διευθυντής και όλο το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *