4/4 Πολύ πιθανή η δημιουργία σχολής Αγροφυλάκων στις Σέρρες

Σύμφωνα με τον νομάρχη Κώστα Παπαπαναγιώτου, ο νομός Σερρών διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις να φιλοξενήσει τη σχολή Αγροφυλάκων και Αξιωματικών της Αγρονομικής Ακαδημίας, που προωθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.


Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (31/3) ο νομάρχης Σερρών, δήλωσε συγκεκριμένα : «Οι αρμοδιότητες του νέου σώματος και γεωγραφική θέση του νομού μας συνηγορούν στην ίδρυση μιας τέτοιας σχολής στην περιοχή μας, περιοχή που αποτελεί την είσοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την πλευρά των Βαλκανίων. Παράλληλα, η ίδρυση μιας τέτοιας σχολής δίνει οικονομική ανάσα στην παραμεθόρια και παραμελημένη τα τελευταία χρόνια περιοχής μας. Το αίτημα αυτό επαναλήφθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2006 με την ανάληψη της νέας ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και είμαι σε θέση να δηλώσω ότι από τις επαφές που έχω με το υπουργείο, κατά πάσα πιθανότητα μόλις εγκριθεί το σχετικό νομοσχέδιο για την ίδρυση της αγροφυλακής, θα γίνει δεκτό»

Να σημειωθεί πως το σχετικό αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, κατατέθηκεαρχικά τον Ιούνιο του 2005 και επαναλήφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *