5/10 ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗ “ΛΕΙΒΑΔΙΤΣΑ”

Αποφασισμένοι να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, δηλώνουν κάτοικοι του Καπνοφύτου, που διαμαρτύρονται έντονα, για την καταπάτηση ιδιοκτησιών τους, από το δημόσιο.


Μια ιστορία, που ξεκινάει από το 1967 όταν τα χωράφια τους στην περιοχή «Λειβαδίτσα» της κοινότητας Αχλαδοχωρίου, δεντροφυτεύτηκαν για λόγους εθνικής ασφαλείας, λόγω των αμυντικών έργων που υπάρχουν στην περιοχή.
«Μας κοροϊδεύουν. Μας πήραν τα χωράφια μας, χωρίς να μας αποζημιώσουν. Τα δεντροφύτευσαν, με το δασαρχείο να εκμεταλλεύεται τη ξυλεία και εμείς δεν έχουμε λάβει τόσα χρόνια το παραμικρό ευρώ» δήλωσε στο infoserres.gr ο Δημήτρης Αβραμίδης, ένας από τους 106 δικαιούχους.
Επί 40 χρόνια οι ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων, προσπαθούν να βρουν το δίκαιό τους. Ή να τους επιτραπεί να κάνουν χρήση αυτών ή να αποζημιωθούν από το κράτος. Όπως λένε έχουν απευθυνθεί τόσο στη νομαρχία, όσο και στο δασαρχείο, αλλά μόνο υποσχέσεις.

Οι 106 ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων, ζητούν από την τοπογραφική υπηρεσία της νομαρχίας, να χαράξει εκ νέου τα όρια του κάθε χωραφιού, αφού η συνολική έκταση έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο δάσος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *