5/11 Στις κάλπες 240.064 Σερραίοι ψηφοφόροι

584 εκλογικά τμήματα θα στηθούν στο νομό.   
Συνολικά 240.064 είναι οι ψηφοφόροι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που θα κληθούν να εκλέξουν τον αιρετό περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τους δημάρχους των 7 δήμων στο νομό.

Οι βασικοί εκλογείς του Νομού Σερρών είναι 240.064, οι ομογενείς και υπήκοοι τρίτων χωρών 14, ενώ οι κοινοτικοί (υπήκοοι Ευρωπαϊκής Ένωσης) 53.
Ο αριθμός των νέων εκλογέων που θα ασκήσουν για πρώτη φορά το δικαίωμα ψήφου, ανέρχεται στους 2.861.

Τα εκλογικά τμήματα στον Νομό Σερρών θα είναι 584 και κατανέμονται ανά νέο Δήμο ως εξής:
Δήμος Αμφίπολης            42
Δήμος Βισαλτίας            83
Δήμος Εμμανουήλ Παπά        59
Δήμος Ηράκλειας            76
Δήμος Νέας Ζίχνης        47
Δήμος Σερρών            177
Δήμος Σιντικής            100

Σταυροδοσία
Σε ό,τι αφορά αμιγώς τη σταυροδοσία για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι σταυροί που βάζουν οι κάτοικοι του νομού Σερρών είναι μέχρι μέχρι 3. Σταυρός προτίμησης στον υποψήφιο περιφερειάρχη και στους αντιπεριφερειάρχες δεν μπαίνει, παρά μόνο στους περιφερειακούς συμβούλους. Εάν κάποιος βάλει σταυρό, το ψηφοδέλτιο θα είναι έγκυρο για την παράταξη, όμως δε θα καταμετρηθεί κανένας σταυρός. Αυτό ισχύει και για τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών.
Επειδή η διαδικασία είναι περίπλοκη σε ό,τι αφορά τους καλλικράτειους δήμους, έχει υπάρξει πρόνοια ώστε στα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών να αναγράφεται αναλυτικά πόσους σταυρούς προτίμησης μπορεί να βάλει κάθε εκλογέας. Αντιστοίχως, θα υπάρχει επισήμανση στους πίνακες κάθε εκλογικού κέντρου, προκειμένου να μην καθυστερεί η διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *