5/3 Φιλαρμονική Επαρχίας Σιντικής

 Την δημιουργία φιλαρμονικής που θα καλύπτει όλη την επαρχία Σιντικής προωθεί ο αρχιμουσικός της φιλαρμονικής του δήμου Σιδηροκάστρου κ. Σάββας Κωφίδης. Είναι μια αξιόλογη πρωτοβουλία που αν βρει ανταπόκριση και υλοποιηθεί θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την περιοχή. Θα είναι η μοναδική φιλαρμονική που θα καλύπτει μια ολόκληρη επαρχία.

 Η προσπάθεια του κ. Κωφίδη γίνεται με αφορμή την γενική συνέλευση και το συνέδριο αρχιμουσικών φιλαρμονικών που θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Μαρτίου στο Σιδηρόκαστρο και αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 80 αρχιμουσικοί από όλη την χώρα. Τα κυριότερα θέματα που θα απασχολήσουν την συνέλευση είναι οι συλλογικές συμβάσεις των αρχιμουσικών και θεσμικά ζητήματα. Στο πλαίσιο της συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους αρχιμουσικούς και διαδημοτικής ορχήστρας από τους δήμους της επαρχίας Σιντικής. Όπως δήλωσε ο κ. Κωφίδης η διαδημοτική ορχήστρα αποτελεί το πρόπλασμα για την δημιουργία μιας φιλαρμονικής που θα καλύπτει ολόκληρη την Επαρχία Σιντικής.
 Η διοργάνωση του συνεδρίου αρχιμουσικών στο Σιδηρόκαστρο αποτελεί προσωπική επιτυχία του κ. Κωφίδη καθώς ενδιαφέρον είχαν και άλλες πόλεις πολύ μεγαλύτερες από την μικρή ακριτική κωμόπολη.

πηγή: εφημερίδα ”Η Πανσερραϊκή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *