5/7 Κατά Χριστονύμφης ο μητροπολίτης Μεσογαίας

Δηλώνει "άγνοια" για την απόφαση της αδελφότητας, να εγκατασταθεί στην μητροπολή του

Στο πλευρό του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, Μα­καρίου, τάσσεται ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, στο θέμα της αποχώρησης της αδελφότητας της Ιεράς Μονής των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης από το Σιδηρόκαστρο.


Ο μητροπολίτης Μεσογαίας, απέστειλε επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος (18/4), με την οποία πληροφορεί τα μέλη της, πως ο ίδιος δεν έχει σχέση με την απόφαση της αδελφότητας, να εγκατασταθεί σε περιοχή εντός των διοικητικών ορίων της μητρόπολής του. Γεγονός, που ο ίδιος, αποδοκιμάζει και βρίσκει φανερά αντίθετο.
Από την επιστολή του μητροπολίτη Νικολάου, δεν λείπουν οι οξείς χαρακτηρισμοί για τη στάση και τη συμπεριφορά των μοναχών της αδελφότητας, σε βάρος των οποίων αποδί­δει «έλλειψη υγιών μοναχικών εμπει­ριών», ενώ σε πολλά σημεία της επιστολής του, τις μέμφεται για αδι­αλλαξία και ανυπακοή.
Αφήνει μάλιστα ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, να διαφανεί η έντονη ενόχλησή του, για τις εκτεταμένες, καθώς φαίνεται, εμπορικές δραστηριότητες που είχαν αναπτύξει οι μοναχές στο Σιδηρόκαστρο. Δραστηριότητες, που σύμφωνα με τον ίδιο, δεν συνάδουν με τα «θέσμια του μοναστικού βίου».
Ολόκληρη η επιστολή του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικολάου, δημοσιεύεται την Πέμπτη (5/7) στην εφημερίδα «Σερραϊκόν Θάρρος». Να σημειωθεί πως τη συγκεκριμένη επιστολή δημοσιοποίησε στην εφημερίδα, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Μακάριος, συνοδευόμενη με δικές του παρατηρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *