6/10 Πήραμε το ευρω-βραβείο για Κερκίνη και λουτρά

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο νομό Σερρών, σε επίπεδο χώρας, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό για τον «Ευρωπαϊκό Προορισμό Αριστείας (European Destination of ExcelleNce – EDEN 2010)», στη θεματική ενότητα «Υδάτινος Τουρισμός» (Aquatic Tourism).

Το κορυφαίο γεγονός στον Τουρισμό για το νομό μας είναι αποτέλεσμα των άοκνων προσπαθειών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης,  που έθεσε ως προμετωπίδα των προτεραιοτήτων του την τουριστική ανάπτυξη του νομού και μέσα απ’ αυτήν την οικονομική ανάταση του τόπου μας και με «εργαλεία» υλοποίησής της όλους τους συνεργάτες του στον Τουρισμό.

Αυτή η διάκριση ήλθε να προστεθεί στις προηγούμενες – πρώτα βραβεία του 2007 και 2009 σε εκθέσεις τουρισμού – καθώς και σε άλλα επιτεύγματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (Μνημόνια συνεργασίας στον τουρισμό και όχι μόνο, με χώρες του Εξωτερικού).

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη βράβευση, ο νομάρχης  Στέφανος Φωτιάδης τόνισε τα εξής: "Η στιγμή της βράβευσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ιδιαίτερη για όλους εμάς που πιστέψαμε στην ανάδειξη και τη συστηματική προβολή του τουριστικού μας «προϊόντος». Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να απολαμβάνουμε τη διεθνή διάκριση που αποτελεί την κορύφωση όσων είχαν προηγηθεί. Αναφέρομαι στις δύο πρωτιές στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», το 2007 και το 2009, αλλά και στη διαρκή επιβράβευση των προσπαθειών μας από τον πανελλαδικό και διεθνή Τύπο, καθώς και τους Οργανισμούς και τους φορείς του Τουρισμού.

Η μεγαλύτερη, όμως, επιβράβευση είναι για όλους μας η αύξηση της επισκεψιμότητας στον Νομό Σερρών. Η προβολή της ομορφιάς που εμείς προκρίναμε ότι «είναι στη φύση μας», από το Μπέλλες ως τα Κερδύλια κι από την Κερκίνη ως την Αλιστράτη, έγινε στοχευμένα και επαγγελματικά. Πάντα σε πλήρη συνέργια με τους ανθρώπους του Τουρισμού, τους επιχειρηματίες που ξέφυγαν από τις μίζερες αντιλήψεις του παρελθόντος. Τους ευχαριστώ.

Οφείλω, όμως, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και σε όλους τους συνεργάτες μου που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Τολμώ να πω ότι κατέθεσαν την ψυχή τους για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη του τόπου μας σε όλους τους τομείς.

Δηλώνω περήφανος και δικαιωμένος για την επιβράβευση των προσπαθειών μας".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *