6/11 Έφερε “δώρα” στο Αχλαδοχώρι ο ΥΜΑΘ

Ναι στη χρηματοδότηση τριώνέργων είπε σήμερα σε φορείς και κατοίκους του Αχλαδοχωρίου ο υπουργόςΜακεδονίας Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας. Κατά την επίσκεψη του στην ορεινήΚοινότητα, ο υπουργός υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει τις εργασίεςσυντήρησης γέφυρας στον οδικό άξονα Σιδηροκάστρου – Αχλαδοχωρίου, τιςεργασίες συντήρησης του ιστορικού ναού των Ταξιαρχών, αλλά και τιςεργασίες ανακαίνισης του Πνευματικού Κέντρου.

Την ίδια ώρα, ο ΥΜΑΘ απέφυγενα σχολιάσει την απόφαση της ΤΕΔΚ Δράμας να ικανοποιήσει το αίτημα τωνκατοίκων Αλιστράτης και Αγιοχωρίου για προσάρτηση των δύο δημοτικώνδιαμερισμάτων στον γειτονικό νομό.
Συγκεκριμένα ο Μαργαρίτης Τζίμας,αφού συνομίλησε με το πρόεδρο της απομακρυσμένης κοινότητας, ΑναστάσιοΟρφανόπουλο, και τους κατοίκους, ανακοίνωσε πως το ΥΜΑΘ θαχρηματοδοτήσει τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, το έργοσυντήρησης και αναπαλαίωσης του Ιερού Ναού Ταξιαρχών, που χρονολογείταιστο 17ο αιώνα, καθώς και την βελτίωση της γέφυρας, στον οδικό άξοναΣιδηροκάστρου-Αχλαδοχωρίου, που εξυπηρετεί την καθημερινή κίνηση τωνκατοίκων της περιοχής. «Με την επίσκεψη αυτή, δείχνουμε έμπρακτα τοενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για την ακριτική Ελλάδα.Το ΥΜΑΘ προσπαθεί να είναι παρόν παντού στη Βόρεια Ελλάδα και δίνειλύσεις στην πράξη, σε προβλήματα των πολιτών. Ταυτόχρονα όμως κι εμείς,παίρνουμε δύναμη από τέτοιες επισκέψεις που μας βοηθούν να γινόμαστεακόμα πιο χρήσιμοι και άμεσοι, απέναντι στους πολίτες» δήλωσε στα ΜΜΕ ουπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Οι αναφορές του και ο σχολιασμός τηςπολιτικής επικαιρότητας αλλά και η επίθεση που εξαπέλυσε προς το ΠΑΣΟΚ,προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και την αποχώρηση της νομαρχιακής συμβούλουΙορδάνας Σαββίδου.
Ο πρόεδρος του Αχλαδοχωρίου δήλωσεικανοποιημένος από την επίσκεψη του ΥΜΑΘ, ωστόσο ορισμένοι υποστήριξανότι θέλουν να δουν έργα και όχι λόγια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *