6/11 Ψάχνουν λύση για τις μοναχές που το … “έσκασαν”

Ρόλο «κυανόκρανου» ανάμεσα στον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο από τη μία και τους μητροπολίτη Μεσογαίας καί Λαυρεωτικής Νικόλαο και την ηγουμένη της πρώην αδελφότητας της Ιεράς Μονής Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης Χριστονύμφη από την άλλη, αναλαμβάνει ο μητροπολίτης Βεροίας καί Ναούσης Παντελεήμονας,μετά από εξουσιοδότηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με μοναδικό στόχο ναμπει τέλος στην εκκρεμότητα της φυγής της αδελφότητας από τοΣιδηρόκαστρο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε στη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου,να αναθέσει στον μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης, να ξεκινήσει επαφέςμε όλες τις πλευρές προκειμένου να βρεθεί λύση και να προχωρήσει ομητροπολίτης Σιδηροκάστρου στην οριστική «απόλυση» των μοναχών τηςαδελφότητας, που τυπικά τουλάχιστον ανήκουν ακόμη στη δικαιοδοσία του.
«ΗΔ.Ι.Σ. ανέθεσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας καί Ναούσης κ.Παντελεήμονα, να επικοινωνήσει με τούς Σεβασμιωτάτους ΜητροπολίτεςΣιδηροκάστρου κ. Μακάριο και Μεσογαίας καί Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, γιανα καθορισθει ο κανονικός και νόμιμος τρόπος επΙλύσεως του θέματος» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ.
Όπως είναι γνωστό, μετά τη φυγή της αδελφότητας απο το Σιδηρόκαστρο τον Δεκέμβριο του 2006. οι μοναχές εγκαταστάθηκαν στηνΚερατέα Αττικής, όπου ξεκίνησαν απο την αρχή να στήσουν νέο μοναστήρι,σε χώρο που τους παραχώρησε η μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Στο μεταξύ, απαλλάχτηκετων κατηγοριών για πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση και απάτη κατά τουελληνικού δημοσίου, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, με απόφασητου Τριμελές Εφετείου Θεσσαλονίκης,
Τα θέμα, πρώτο είχε αποκαλύψει το infoserres.gr στις 22/2 με τίτλο : «’’Ιερές’’ πλαστογραφίες στο Σιδηρόκαστρο».
Σύμφωναμε το κατηγορητήριο, ο μητροπολίτης Μακάριος πλαστογράφησε τιμολόγιαεργολάβου της περιοχής, τα οποία και προσκόμισε στη συνέχεια στηνΥπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας της Ν.Α Σερρών, για να λάβει επιχορηγήσειςύψους 9.200 ευρώ, για έργα ανακαίνισης του εκκλησιαστικού γηροκομείουτης μητρόπολης, που ουδέποτε όμως πραγματοποιήθηκαν
«Αισθάνομαι δικαιωμένος»δήλωσε στην εφημερίδα «ΣΕΡΡΑΪΚΟΝ ΘΑΡΡΟΣ» ο μητροπολίτης ΣιδηροκάστρουΜακάριος, συμπληρώνοντας πως όλο αυτό το διάστημα, πέρασε μια μεγάληδοκιμασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *