6/4 Για πλαστογραφία και απάτη κατηγορείται ο Μακάριος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Για πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση και απάτη κατά του ελληνικού δημοσίου, κατηγορείται ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, που καλείται να απολογηθεί την Πέμπτη (9/4) στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, που θα εκδικαστεί η υπόθεση. Τα θέμα, πρώτο είχε αποκαλύψει το infoserres.gr στις 22/2 με τίτλο : «’’Ιερές’’ πλαστογραφίες στο Σιδηρόκαστρο».

Σύμφωναμε το κατηγορητήριο, ο μητροπολίτης Μακάριος πλαστογράφησε τιμολόγιαεργολάβου της περιοχής, τα οποία και προσκόμισε στη συνέχεια στηνΥπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας της Ν.Α Σερρών, για να λάβει επιχορηγήσειςύψους 9.200 ευρώ, για έργα ανακαίνισης του εκκλησιαστικού γηροκομείου της μητρόπολης, που ουδέποτε όμως πραγματοποιήθηκαν.
Αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο : «Στις19.2.2004 παρέστησε στους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας Σερρών,ότι στο γηροκομείο εκτελέστηκαν εργασίες επισκευής, συντήρησης καιανακαίνισης και δαπανήθηκε για τις εργασίες αυτές, το ποσό των 6.000ευρώ, προσκομίζοντας προς τούτο και το με αριθμό 85/2004 τιμολόγιο, τοοποίο είχε νοθεύσει. Το ανώτερο γεγονός ήταν ψευδές, αφού στογηροκομείο δεν είχαν εκτελεστεί οι άνω εργασίες και ούτε είχε δαπανηθείτο άνω ποσό, αφού το προσκομισθέν τιμολόγιο αφορούσε εργασίες στηνκατασκήνωση, Με τον τρόπο αυτό, έπεισε τους αρμοδίους υπαλλήλους τηςΚοινωνικής Υπηρεσίας Σερρών, να εγκρίνουν την καταβολή του ποσού 6.000ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση της Ιεράς Μητρόπολης για τον άνω σκοπό(επισκευές, συντήρηση και ανακαίνιση γηροκομείου)  καινα καταβληθεί το ποσό αυτό, ενέργεια στην οποία δεν θα είχαν προβεί,εάν γνώριζαν οι αρμόδιοι πως δεν είχαν εκτελεστεί οι άνω εργασίες.Προέβη δε ο κατηγορούμενος στην πράξη αυτή, με σκοπό να αποκομίσειπαράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 6.000 ευρώ η Ιερά ΜητρόποληΣιδηροκάστρου, με αντίστοιχη βλάβη της περιουσίας του ελληνικούδημοσίου».
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ακόμη μία παρόμοια περίπτωση,  που η μητρόπολη Σιδηροκάστρου εισέπραξε το ποσό των 3.200 ευρώ από την Κοινωνική Πρόνοια της Ν.Α Σερρών, πάλι με πλαστά τιμολόγια για εργασίες που θεωρητικά είχαν γίνει στο γηροκομείο.
Απότην πλευρά του, ο μητροπολίτης Μακάριος τηρεί σιγή ιχθύος, αν και άτοματου περιβάλλοντος του, επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα, κάνονταςλόγο για … «παρανόηση». Οι ίδιοι,υποστηρίζουν πως τα τιμολόγια εξετάστηκαν από γραφολόγο, που διαπίστωσεπως τα γράμματα και οι υπογραφές ήταν του συγκεκριμένου εργολάβου, οοποίος κλήθηκε και θα παραστεί στη δίκη.

Στη δικογραφία επισυνάπτονται 37έγγραφα για την υπόθεση.. Συγκεκριμένα της μητρόπολης Σιδηροκάστρου,της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Ν.Α Σερρών, του υπουργού Υγείας και βέβαιατα επίμαχα τιμολόγια. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *