6/7 ΠΥΡΑ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΑΜΟΥ

”ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

Τον μητροπολίτη Σάμου, Ευσέβιο, καταγγέλλει ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Μακάριος, για το ρόλο του, στη διαμάχη του μετην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης. «Είναι ο Άγιος Σάμου που έχει δημιουργήσει όλο το πρόβλημα και έχει μεγάλες ευθύνες για αυτό» δήλωσε με νόημα ο μητροπολίτης Μακάριος.


Ο ίδιος έκανε γνωστό, πως εάν δεν προέκυπτε η περιπέτεια υγείας του αρχιεπισκόπου Αθηνών, Χριστόδουλου, θα ενημέρωνε τα μέλη της Ιεραρχίας της ελλαδικής εκκλησίας, για τη στάση του μητροπολίτη Σάμου.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την αποχώρησή τους από το Σιδηρόκαστρο, μέρος των μονάχων της αδελφότητας εγκαταστάθηκε προσωρινά σε μοναστήρι της Μαγνησίας, ενώ το ηγουμενοσυμβούλιο βρέθηκε στην περιοχή του Λαυρίου, προς εξεύρεση χώρου, για τη δημιουργία νέας μονής.
Ο μητροπολίτης Μακάριος, έκανε γνωστό πως ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, έχει ήδη ζητήσει με επιστολή του προς την ηγουμένη Χριστονύμφη, να εγκαταλείψουν τα διοικητικά όρια της μητρόπολής του, το συντομότερο δυνατό.
Μάλιστα τον Μάρτιο, ο μητροπολίτης Μεσογαίας είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία πληροφορούσε τα μέλη της, πως ο ίδιος δεν έχει σχέση με την απόφαση της αδελφότητας, να εγκατασταθεί σε περιοχή εντός των διοικητικών ορίων της μητρόπολής του. Γεγονός, που ο ίδιος, αποδοκίμασε αφού τον βρίσκει φανερά αντίθετο.

«Πιέστηκε από τον Άγιο Δημητριάδος και των Άγιο πρώην Πειραιώς, να δεχτεί τις μοναχές στη μητρόπολή του, κατά ένα ανορθόδοξο και παράκομψο σχήμα για την εκκλησίαΕίτε να λειτουργήσουν ως ησυχαστήριο της Χρυσοπηγής, είτε ως Συνοδικό Μοναστήρι. Κάτι βέβαια, που δεν αποδέχτηκε ο Άγιος Μεσογαίας» τόνισε ο μητροπολίτης Μακάριος, που επανέλαβε πως οι πύλες της Ιεράς Μονής των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης, είναι ανοιχτές, προκειμένου να επιστρέψουν πίσω οι μοναχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *