7/1 Περιπέτεια στο Σιδηρόκαστρο με τον αγιασμό των υδάτων

Ευχάριστη περιπέτεια έζησαν οι κάτοικοι του Σιδηροκάστρου, όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, όταν βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός που χάθηκε στον πυθμένα του ποταμού.

Για περισσότερες φωτογραφίες κάντε click εδώ

Στις 11.00 περίπου το πρωί της Παρασκευής ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος έριξε τον Τίμιο Σταυρό στην "γούβα" που είχε ετοιμαστεί στην κοίτη του ποταμού Κρουσοβίτη απο την προηγούμενη μέρα.
Λόγω όμως των βροχοπτώσεων που είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες ο πυθμένας ήταν μαλακή λάσπη με αποτέλεσμα ο Τίμιος Σταυρός να ποδοπατηθεί στην προσπάθεια των παιδιών να τον πιάσουν και τελικά να χαθεί.
Πάνω απο μια ώρα πλήθος νεαρών προσπαθούσαν να βρούν τον Τίμιο Σταυρό χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου έριξε έναν δεύτερο Σταυρό αυτήν την φορά δεμένο με κορδέλα για να ολοκληρωθεί η τελετή.
Οι ανησυχία των κατοίκων όμως ήταν ο πρώτος Σταυρός και έτσι επιστρατεύτηκαν γεωργικά μηχανήματα για να αδειάσουν την γούβα απο τον νερό και να είναι ποιό έυκολος ο εντοπισμός του Σταυρού. Η προσπάθεια αυτή κράτησε μέχρι τις 3μμ χωρίς κάποιο αποτέλεσμα και πάλι παρά την εμμονή του κόσμου και των παιδιών που επί ώρες ήταν μέσα στο νερό.
Τελικά επιστρατεύτηκε και εκσκαφτικό μηχάνημα που έβγαλε μεγάλες ποσότητες λάσπης ώσπου τελικά στις 3.30μμ να βρεί τον Σταυρό ο κ. Ιωαννίδης Σίμος, αγρότης που βοήθησε και στην άντληση των υδάτων.

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος δήλωσε οτι ήταν μια ευχάριστη περιπέτεια που θα θυμούνται για καιρό οι δημότες ενώ δήλωσε συγκινημένος απο τις προσπάθεις και την εμμονή τόσων νεαρών ανθρώπων. "Δηλώνει κάτι" τόνισε κατηγορηματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *