7/10 Κατηγορηματικά αντίθετος ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου

Με τους κατοίκους της Ηράκλειας να ελπίζουν στη μετονομασία της Μητρόπολης

spasis.jpg Ένας νέος κύκλος συζητήσεων άνοιξε στα τέλη Αυγούστου για το θέμα της μετονομασίας της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου σε Μητρόπολη Σιδηροκάστρου & Ηρακλείας. Μάλιστα τις ημέρες εκείνες, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, με δηλώσεις του στο ΤΗΛΕ Επιλογές, είχε τονίσει πως ο ίδιος έκανε κάποιες ενέργειες, αλλά πως τότε δεν είχε βρει συμπαραστάτες από την Ηράκλεια σε αυτή του την προσπάθεια, ενώ σε μία τηλεοπτική συνομιλία που είχε με το δήμαρχο Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, φάνηκε πως και οι δύο άνδρες είναι αποφασισμένοι αν μη τι άλλο να το… παλέψουν το θέμα.

Ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου Αθανάσιος Σπάσης, δεν φαίνεται να… ασπάζεται τη… θέρμη των Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου και δημάρχου Ηράκλειας και εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο αυτό.
Ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου, ερωτηθείς σχετικά, υποστήριξε πως έχουν δοθεί οι διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται ζήτημα μετονομασίας και πρόσθεσε:
«Δεν είναι θέμα του δημάρχου, αλλά είναι θέμα του Πατριαρχείου και απ’ όσο ξέρω ο Πατριάρχης δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ένα τέτοιο βήμα. Επομένως, έχει λήξει το θέμα. Οι κάτοικοι της Ηράκλειας μπορεί να αντιδρούν, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι ποτέ δεν ήταν Μητρόπολη Σιδηροκάστρου & Ηρακλείας. Πάντα ήταν Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και ως τέτοια πρέπει να μείνει».
Ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου Αθανάσιος Σπάσης είναι ρητός και κατηγορηματικός. «Δεν το δεχόμαστε επ’ ουδενί λόγο,» λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Ζωή Χειμωνίδου

πηγή: www.el-vima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *