7/11 “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ” ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Tο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, «φωτογραφίζει» το νέο προεδρικό Διάταγμα, που βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη δημοσίευσή του στο Φύλλο της Kυβερνήσεως, με το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1 στην Eλλάδα.

Tο νέο Διάταγμα, είναι αποτέλεσμα τροποποίησης του προηγούμενο σχεδίου, που αν εφαρμοζόταν, το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, κινδύνευε να μην είχε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας.
Έτσι με το νέο Διάταγμα, στις προδιαγραφές των αθλητικών χώρων και ειδικά στα στοιχεία του γηπέδου απαιτείται έκταση τουλάχιστον 400.000 τ.μ. (όταν στο προηγούμενο απαιτούνταν 900.000 τ.μ.) και έχει διαγραφεί το ελάχιστο μέσο πλάτος του οικοπέδου (όταν στο προηγούμενο έπρεπε να είναι 500μ).
Στα στοιχεία που αφορούν τον αγωνιστικό χώρο το μήκος της πίστας μπορεί να ξεκινά από 2,5 χλμ και να φθάνει τα 8 χλμ (όταν στο προηγούμενο το μήκος ξεκινούσε από 3,5 χλμ μέχρι 8χλμ) και το μήκος της ευθείας εκκίνησης καθορίζεται στα 250μ. τουλάχιστον (όταν στο προηγούμενο Διάταγμα κυμαινόταν από 814- 1.200μ).
Στο πλαίσιο των αλλαγών που υπάρχουν στο νέο Προεδρικό Διάταγμα,, αυξάνονται οι διευκολύνσεις που αφορούν στα κριτήρια για την επιλογή της θέσης του αυτοκινητοδρομίου.Για παράδειγμα, η χρονοαπόσταση από το πλησιέστερο αεροδρόμιο καθορίζεται πλέον σε μικρότερη των 120 χλμ (2 ώρες, όταν στο προηγούμενο ήταν μικρότερη των 100 χλμ, 1,5 ώρας) και τα ξενοδοχειακά καταλύματα πρέπει να είναι δυναμικότητας τουλάχιστον 1.000 κλινών, σε απόσταση μικρότερη των 100 χλμ (προηγουμένως είχε ορισθεί η δυναμικότητα σε τουλάχιστον 2.000 κλίνες και η απόσταση να είναι μικρότερη των 80 χλμ).
"Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για το νέο σχέδιο του προεδρικού Διατάγματος, που "φωτογραφίζει" το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών" δήλωσε στο infoserres.gr το μέλος της ΛΑΜΣ, Χρήστος Κωνσταντινίδης, που βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα και στο υπουργείο Τουρισμού, μαζί με Σερραίους βουλευτές, όπου είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες, για την προώθηση του συγκεκριμένου θέματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *