7/12 ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΥΡΩΝΕΙΑ

Σε μουσείου «φάντασμα» έχει καταλήξει το κτίριο που έχει κατασκευασθεί λίγο έξω από τη Βυρώνεια και το οποίο προοριζόταν για Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Αντί να φιλοξενεί εκθέματα και επισκέπτες να ξεναγούνται σ’ αυτό και να αποτελεί πόλο έλξης, «φιλοξενεί» περιττώματα ζώων (!!!) και το κυριότερο έχουν σημειωθεί βανδαλισμοί, καθώς δεν έχει παρθεί ούτε ένα μέτρο προστασίας.

Το κακό δε σταματά εκεί, καθώς έχουν σημειωθεί και κλοπές. Όσο παράξενο και αν ακούγεται έχουν κλέψει κουφώματα παραθύρων!!! Το υπόγειο του κτιρίου έχει στάσιμα νερά ύψους δέκα εκατοστών. Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, ενώ η υγρασία έχει κάνει παντού την εμφάνιση της. Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του «Α» δείχνουν σε τι κατάσταση έχει περιέλθει.
Ο πρώην κοινοτάρχης Βυρώνειας, Ηλίας Τσακιρίδης σε δηλώσεις του στον «Α» επισήμανε ότι αυτό το αναπτυξιακό έργο που η χρηματοδότηση του από την πολιτεία έγινε πραγματικότητα, έχει εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί πολλές καταστροφές. «Ερχόμαστε σήμερα να φτάνουμε σε σημείο αγανάκτησης και να καταγγείλουμε πλέον την πλήρη αδιαφορία του δήμου Πετριτσίου».
«Είναι χρήματα του Έλληνα πολίτη. Είναι χρήματα δικά μου και δικά σας και αγανακτώ όταν βλέπω τέτοια κατάσταση, τη στιγμή που αυτή η πρόταση θα μπορέσει να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης, όχι μόνο για τη Βυρώνεια, αλλά για όλο το δήμο και τα καταστήματά του. Αυτή τη στιγμή το Ενυδρείο με μηδέν διαφήμιση έχει πέντε χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο. Δεν είναι μικρό πράγμα λοιπόν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Μια μικρή επένδυση θα ανατρέψει όλα τα οικονομικά δεδομένα σε μια περιοχή, η οποία συνέχεια φθίνει».
Το κτίριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας είναι επιβλητικό και είναι τέτοια η κατασκευή του που είναι ο κατάλληλος χώρος για τη φιλοξενία αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας. Η σημερινή του κατάσταση προκαλεί λύπηση. Μια ματιά στο εσωτερικό του πείθει και τον πιο δύσπιστο. «Έχουν συντελεστεί ουσιαστικότατες καταστροφές, χωρίς να καίγεται το καρφάκι κανενός από την πλήρη αδιαφορία», κατέληξε ο κ. Τσακιρίδης, ο οποίος κάνει έκκληση προς τους βουλευτές και το νομάρχη να μην αφήσουν αυτό το έργο να χαθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *