7/3 Στα ”αζήτητα” ο σταθμός μέτρησης ποιότητας νερών του Στρυμόνα

Απίστευτο και όμως συμβαίνει. O σταθμός ελέγχου της ποιότητας νερών του πόταμου Στρυμόνα, στη θέση Μεσσαία, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, βρίσκεται σε αχρησία εδώ και 12 χρόνια.

Το έργο είχε κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1994, από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, με στόχο να ελέγχει το βαθμό ρύπανσης του ποταμού, λίγο μετά την είσοδό του από τη γειτονική Βουλγαρία.

«Βρήκαμε τον σταθμό εγκαταλελειμμένο και σε αχρησία χρόνων. Ως Νομαρχιακό Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών, υπεύθυνο και για την πολιτική προστασία στο νομό, ζητήσαμε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να μας το παραχωρήσει, προκειμένου να το εκσυγχρονίσουμε και να το αξιοποιήσουμε» δήλωσε στο infoserres.gr ο πρώην αντιπρόεδρος του Ν.Κ.Κ.Κ, Θεοχάρης Τσιώνης (φωτό).

Μετά την παραχώρηση του στο Νομαρχιακό Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών, ο σταθμός έμεινε σε αχρησία αφού δεν υπήρχαν τα ανάλογα κονδύλια, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να λειτουργήσει. Η κατάσταση αυτή θα αλλάξει, το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά την ένταξη του κέντρου σε σχετική δράση του διασυνοριακού προγράμματοςINTERREG, που ήδη άρχισε να υλοποιείται.
«Ήδη ο σταθμός έχει εκσυγρονιστεί, γίνονται δοκιμαστικές μετρήσεις και το αμέσως επόμενο διάστημα, θα λειτουργήσει κανονικά και σε μόνιμη βάση» τόνισε από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Ν.Κ.Κ.Κ, Εύθυμης Ραμπότας, που έκανε γνωστό πως στόχος του κέντρου είναι να λειτουργήσουν ακόμη δύο μικρότεροι σταθμοί ελέγχου της ποιότητας νερών του Στρυμόνα, στον Μύρκινο και τον παραπόταμο του Αγγίτη καθώς και στις εκβολές του ποταμού, στον Στρυμονικό Κόλπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *