7/5 ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΤΑ ΜΑΚΑΡΙΟΥ

ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

Τον γύρο της Ελλάδας (φωτό) έκαναν οι εικόνες που διαδραματίστηκαν το πρωί της Κυριακής (6/5), στην Ιερά Μονή Κηρύκου και Ιουλίττης στο Σιδηρόκαστρο, με αγανακτισμένους γονείς και συγγενείς μοναχών της αδελφότητας, να επιτίθενται φραστικά στον μητροπολίτη Μακάριο, την ώρα που αποχωρούσε, συνοδευόμενος από περιπολικό της αστυνομίας.


Νωρίτερα, ο μητροπολίτης Μακάριος, είχε λειτουργήσει στον ομώνυμο ναό, έξω από το μοναστήρι, παρουσία συγγενών και φίλων των 42 μοναχών, που από τον περασμένο Δεκέμβριο, εγκατέλειψαν το Σιδηρόκαστρο, λόγω της συμπεριφοράς της μητρόπολης, απέναντι στην αδελφότητα, όπως υποστηρίζουν.
Την ώρα που η πομπή των αυτοκινήτων κατευθυνόταν προς την κεντρική έξοδο, οι συγγενείς μπήκαν στη μέση του δρόμου, ζητώντας με φωνές από τον μητροπολίτη Μακάριο, να δεχτεί αντιπροσωπία τους, να τους ακούσει και να δώσει λύση, στο πρόβλημα που τους απασχολεί, εδώ και πέντε σχεδόν μήνες. Μάλιστα ένας από τους συγγενείς των μοναχών, ο Αθανάσιος Παρμάκης, έπεσε στις ρόδες του αυτοκινήτου του μητροπολίτη, προκειμένου να ακινητοποιηθεί.
Ο μητροπολίτης Μακάριος, δεν συνομίλησε τελικά με τους συγγενείς των μοναχών, αρκέστηκε μόνο να ψιθυρίσει πως «τους περιμένει στο γραφείο του» για να συζητήσουν.

Η κατάσταση πλέον είναι έκρυθμη, με τους συγγενείς των μοναχών να ζητούν την παρέμβαση του μητροπολίτη Μακάριου, για την άμεση επιστροφή της ηγουμένης και της αδελφότητας, αφού όπως δήλωσαν το μοναστήρι στήθηκε από δικούς τους αγώνες και θυσίες. Η κόντρα του μητροπολίτη Μακαρίου και των μοναχών έχει λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις. Ο ιεράρχης κατηγορεί για χρέη 800.000 ευρώ τις μοναχές από τη βιοτεχνία ενδυμάτων που λειτουργούσαν οι ίδιες στο μοναστήρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *