7/7 ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΖΗΤΑ Ο κ. ΧΑΪΤΙΔΗ

Όλες οι ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδος πρέπει να προσελκύουν το ενδιαφέρον και τη φροντίδα για στοιχειώδη μέτρα επιβίωσης των ολίγων κατοίκων που απέμειναν σ’ αυτές, ιδιαίτερα όμως όσες επί δεκαετίες διαφύλαξαν με αυτοθυσία των κατοίκων τους τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας, όπως οι κοινότητες κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, στο Ν. Σερρών Αχλαδοχώρι, Καρυδοχώρι, Καπνόφυτο, Φαιά Πέτρα, Σχιστόλιθος, Άγγιστρο, Α.Βροντού.

Οι εν λόγω απομονωμένες κοινότητες αντιμετωπίζουν συνεχή προβλήματα έγκαιρης περίθαλψης των ολίγων κατοίκων που απέμειναν σ’ αυτές.
Έχοντας υπ’ όψη τη γνωστή ευαισθησία και την άμεση ανταπόκρισή σας σε θέματα ανθρωπιστικά.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ κύριε Υπουργέ
Εάν θα δώσετε άμεση εντολή:
Να υπάρχει ένας τουλάχιστο Ιατρός (Παθολόγος ή Γενικής Ιατρικής) επί εικοσιτετραώρου βάσεως στις εν λόγω κοινότητες ή καθ’ ομάδες παρακειμένων κοινοτήτων, ώστε να επεμβαίνουν ακαριαία σε περιπτώσεις εκτάκτων και επειγόντων προβλημάτων υγείας των κατοίκων.
Μια τέτοια ομαδοποίηση π.χ. θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι κοινότητες Αχλαδοχωρίου, Καπνόφυτου, Καρυδοχώριου, Φαιάς Πέτρας, Σχιστολίθου με έδρα το Αχλαδοχώρι.
Να σταθμεύει μονίμως ένα σύγχρονο ασθενοφόρο αυτοκίνητο, με το απαραίτητο προσωπικό, στις ως άνω κοινότητες ή τις έδρες ομάδων κοινοτήτων.
Να επιτρέπεται η αερομεταφορά ασθενών με ελικόπτερο, ιδιοκτησίας εξειδικευμένων ιδιωτικών εταιρειών, ύστερα από σχετική γνωμάτευση περί του κατεπειγόντως της μεταφοράς από Ιατρό του ΕΣΥ ή Αγροτικό Ιατρό, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του κράτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *