7/7 ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ

Ελλάδα 1950
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΧΑΪΤΙΔΗΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ «ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ» ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ Η ΑΔΡΑΝΗΣΑΝ.

Σε μια στιγμή απεμπόλησης συνδρόμων καταδίωξης, που του καταμαρτυρούν, ο βουλευτής κ Ευγένιος Χαϊτίδης, στέκεται όρθιος απέναντι στην κυβέρνηση Καραμανλή και γενικά στους ομοϊδεάτες του αλλά και στους αντιπολιτευόμενους, καταλογίζοντας στις μέχρι σήμερα, κυβερνήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση και «παράγοντες» του νομού, εγκληματική αδιαφορία και αδράνεια για τις ακριτικές κοινότητες του νομού Σερρών.
Με ερώτηση στη Βουλή, ο κ Χαϊτίδης, θέτει πολλούς ενώπιον των ευθυνών τους, αλλά και παλαιότερους βουλευτές και νομάρχες, που για 60 χρόνια άφησαν τις ακριτικές κοινότητες του νομού στην τύχη τους.
Με αφορμή λοιπόν την αναγκαιότητα να ανακατασκευασθεί σε πολλά σημεία η οδός Σιδηροκάστρου – Αχλαδοχωρίου και να αποκατασταθούν τρεις γέφυρες που έχουν μείνει σε κατάσταση επικινδυνότητας από ανατινάξεις, την εποχή του πολέμου και του εμφυλίου, στην ερώτηση του ο κ Χαϊτίδης παραθέτει τα ακόλουθα:
  Η Κοινότητα Αχλαδοχωρίου μαζί με το Καπνόφυτο, τη Φαιά Πέτρα, το Σχιστόλιθο και τα Καρυδοχώρι, αποτελούν τους τελευταίους προς Βορρά Ακριτικούς Οικισμούς στο Ν. Σερρών που πιστοποιούν, με μόνιμο πληθυσμό, την Εθνική παρουσία και κυριαρχία της Ελλάδος σε μια περιοχή, που απειλήθηκε κατ’ επανάληψη.
Είναι επομένως υποχρέωση της Πολιτείας αλλά και ανάγκη ελάχιστης ανθρωπιστικής αντιμετώπισης των αξιέπαινων κατοίκων τους που παραμένουν ακόμη εκεί, να υπάρχει μία στοιχειώδης ασφαλής και ταχεία σύνδεση των εν λόγω κοινοτήτων με τον υπόλοιπο Νομό, προκειμένου να εξυπηρετούνται ανάγκες περίθαλψης, εκπαίδευσης, ασφάλειας και στήριξης της μικρής παραγωγής στην εν λόγω περιοχή, ώστε να εξασφαλίζεται κυριολεκτικά «ο άρτος ο επιούσιος» των κατοίκων.
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, ο δρόμος μήκους 28 χιλιομ., που συνδέει τις κοινότητες αυτές με το πλησιέστερο αστικό κέντρο (Σιδηρόκαστρο) είναι σε άθλια κατάσταση, εδώ και 60 χρόνια!!!
Μικρό πλάτος οδοστρώματος, έλλειψη συντήρησής του, χάραξη επαρχιακού δρόμου της δεκαετίας του ’30, επικίνδυνα γεωμετρικά στοιχεία, είναι η αντικειμενική τεχνική περιγραφή της σημερινής καταστάσεως του δρόμου αυτού.
Και το απίστευτο:
Τρεις (3) γέφυρες ΑΝΑΤΙΝΑΓΜΕΝΕΣ εδώ και 60 χρόνια, βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου αυτού. Από τους αποσαθρωμένους φορείς τους, που είναι ολοσχερώς κατεστραμμένοι, διέρχονται κάθε είδους οχήματα, ακόμη και βαρέα φορτηγά!!!
Αναμένεται η από στιγμή σε στιγμή πλήρης κατάρρευση τους, οπότε θα θρηνήσουμε δεκάδες αθώα θύματα, από τον τοπικό πληθυσμό και τους μαθητές που αναγκαστικά τις χρησιμοποιούν.
Μέχρι τώρα, κυβερνήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση και «παράγοντες» του νομού αδιαφόρησαν ή αδράνησαν.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ κ.κ. Υπουργοί
και παρακαλείσθε να καταθέσετε κάθε σχετικό έγγραφο, μελέτες, αιτήματα για χρηματοδότηση και όλη τη σχετική αλληλογραφία:
Εάν, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας πρόκειται να ενδιαφερθείτε για την ανακατασκευή των 3 ανατιναγμένων γεφυρών, κατά μήκος της Επαρχιακής οδού Σιδηροκάστρου- Αχλαδοχωρίου- Καρυδοχωρίου, διότι από ετών ακούμε ότι «έχουν συνταχθεί οι σχετικές μελέτες» αλλά έργο δεν γίνεται.
Εάν πρόκειται να ενδιαφερθείτε για τη στοιχειώδη βελτίωση, διαπλάτυνση και κατασκευή γεωμετρικών στοιχείων, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας της κυκλοφορίας στον εν λόγω δρόμο;
Εάν σας υπεβλήθη και ποτέ σχετικό αίτημα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες;
Εάν θα διατάξετε τη διενέργεια ΕΔΕ για ευθύνες παραβάσεως καθήκοντος, δεδομένου ότι καθημερινά, δεκάδες άνθρωποι διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα λόγω, της ως άνω απαραδέκτου καταστάσεως γεφυρών και οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Σιδηροκάστρου-Αχλαδοχωρίου-Καρυδοχωρίου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *