8/11 Απο την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιδηροκάστρου. Σε δηλώσεις ο Δήμαρχος Σιδηροκάστρου κ. Σπάσης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της συνεδρίασης.

Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν το πολεοδομικό. Για να προχωρήσει η διαδικασία πρέπει να δηλώσει ο Δήμος τα ρέματα της μαϊμούδας και κρουσοβίτη επειδή περνούν μέσα απο την πόλη. Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην νησίδα που υπάρχει μέσα στο ρέμα του Κρουσοβίτη και χρησιμεύει σήμερα ως πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Ίσως καθυστερήσει η διαδικασία για το λόγο αυτό δήλωσε ο κ. Σπάσης.

Ο Δήμαρχος Σιδηροκάστρου αναφέρθηκε επίσης και στο αεροδρόμιο Χορτερού. Υπάρχει προοπτική δήλωσε αλλά υπάρχουν και τεχνικές δυσκολίες καθώς αν ο αεροδιάδρομος γίνει 1Km θα πρέπει να κόψει τον δρόμο που ενώνει το Χορτερό με το Βαλτερό και την Κοίμηση. Θα έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν στην δημιουργία του έργου όπως ο κ Καραβασίλης δήλωσε ο κ Σπάσης για να δούμε πως μπορεί να προχωρήσει το έργο.

Το αεροδρόμιο σε συνεργασία με την τουριστική αξιοποίηση των οχυρών του Ρούπελ θα διευρύνουν την τουριστική κίνηση του τόπου. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των οχυρών απο πλευράς πολιτείας όπως φάνηκε απο την τελευταία επίσκεψη του υφυπουργού τουριστικής ανάπτυξης κ. Λιάσκου.

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μελέτη για το κυκλοφοριακό της πόλης και τις αλλαγές που θα γίνουν πάντα σε συννενόηση με τους φορείς του τόπου και την “μετακόμιση” του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου απο τον τρίτο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου στο ισόγειο, μετά απο αίτηση της ΕΛΛ.ΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *